Čokoládový krém
Napsal uživatel Jurankova Renata dne 18. Únor 2009 - 13:09.

Je nejlepší na Čokoládové špičky, protože je hustý, ale hodí se i na zákusky a dorty.
Porce | |
---|---|
Zdroj | KNIHA- Moučníky z roku 1967 |
Čas prípravy | 45 minút |
Čas vaření / pečení | |
Celkový čas | 45 minút |
Ingredience
Inštrukce
3dcl smetany ke šlehání, 4 žloutky, 120g práškového cukru, 30g polohrubé mouky, 200g čokolády na vaření, 50g másla
Ve smetaně rozmícháme žloutky, cukr a mouku. Přidáme nalámanou čokoládu a uvaříme ve vodní lázni za stálého šlehání hustý krém. Po uvaření šlehat až vychladne. Nakonec vmícháme máslo.
(Já to ve vodní lázni nedělám, ale normálně nad ohněm. Jak začne vřít, vypnu to.Je třeba dávat pozor, aby se to nepřipálilo a pořád šlehat.)
Recepty:
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
krém
díky za tento krém, vypadá to dost dobře, zítra ho zkusím, pak dám vědět jestli se mi povedl
povedl se
Tak jsem ten krém zkusila a je úžasný, jiný už dělat nebudu, fakt super, jenom jsem trochu podcenila dávkování smetany, od oka to až tak dobře nepůjde, ale poradila jsem si s tím a výsledek je úžasný. Díky...........................
nedaří se...
Prosím o pomoc, zkusila jsem tento krém a za stálého šlehání mi ne a ne zhoustnout
šleháte ručně a jak asi dlouho? Díky za každou radu.
Dlouho jsem tu nebyla, tak se
Dlouho jsem tu nebyla, tak se omlouvám že nereaguji
Super že Vám krém chutná. Pokud se nedaří ušlehat hned, tak bych to nechala vychladnout, klidně i přes noc a pak znova vyšlehat. Pokud nepůjde, tak vžydcky krémy zachrání jak tam přidáte puding bez vaření. Tak štěstí 