Bílé tečky v marcipánu
Napsal uživatel misuttka dne 24. Červen 2011 - 14:14.
Děvčata prosím o radu. Dělala jsem salkový marcipán a při vyvalování jsem ho podsypávala škrobem. Šlo to dobře, ale na marcipánu zůstaly bílé tečky. Co mám udělat, abych je tam příště neměla?
Fórum:
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Pokud jsou jen ze škrobu na
Pokud jsou jen ze škrobu na povrchu dortu, namoč štěteček do lihoviny a umejto.Jestli jsou ty tečky součástí marcipánu, tak tomu se bráním tak, že cukr i sušené mléko přesívám přes hodně husté síto.Dávají do toho protihrudkující věci a to je asi nějaká želatina, protože v marcipánu bobtná a zůstává neobarvená.Od té doby co přesívám nemám tečkovaný marcipán.











Přesně tak taky jsem dříve
Přesně tak taky jsem dříve nepřesívala a měla jsem tam ty tečky taky :D co přesívám už tam nejsou a hlavně se taky potom divím co všechno v suš. mléku nebo cukru je za jakési drobečky





Děvčata dělám několik let
Děvčata dělám několik let ml.hmotu a docela dost dobře pomáhá udělat si hmotu den dopředu(třeba večer),mléko nasaje a žádné tečky nejsou.Nepřesívám a marcipán je v pohodě.