domácí žužu
Napsal uživatel angi dne 28. Květen 2011 - 19:26.

Porce | |
---|---|
Zdroj | net |
Čas prípravy | 5 minút |
Čas vaření / pečení | |
Celkový čas | 5 minút |
Ingredience
2 | polévkové lžíce | želatina bez příchuti |
1 | šálek | pískového cukru |
1 | šálek | kukuřičného sirupu |
1 | špetka | soli |
2 | polévkové lžíce | vanil.extraktu |
kus | voda | |
kus | cukr moučka |
Inštrukce
1 ŠÁLEK = 250 ml
Smíchejte želatinu se 1dcl studené vody, nechte asi 15 minut odstát.
Do hrnce dejte cukr písek, glukózu(kukuřičný sirup), sůl a 1 dcl vody, promíchejte a na slabém teple nechte ohřát, dokud se cukr nerozpustí. Krystaly cukru ze stran hrnce smyjete mokrým štětečkem. Zvyšte teplotu na maximum a hlídejte teplotu směsi - v okamžiku, kdy dosáhne 118 stupňů celsia (tuhne), ihned odstraňte z tepla.
Při použití ručního mixéru na pomalou rychlost velmi pomalu a opatrně vlijte uvařenou směs do připravené želatiny. Zrychlete šlehání na maximum, asi 10 minut, směs se stane bílou a tuhou, nabude 3x na objemu. Dobře vmixujte vanilkový extrakt (není nutný).
Bohatě posypte plech s vyšším okrajem nebo nejlépe skleněnou nádobu moučkovým cukrem - uvedené množství je na cca 20x30cm velikost.
Do připravené nádoby vlijte umíchanou hmotu, nechte nepřikryté odstát - vyschnout přes noc.
Potom stačí nakrájet.
Pokud budete přidávat barvivo, stačí několik kapek při šlehání směsi.
Recepty:
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Tak to by možná šlo použít
Tak to by možná šlo použít jako základ na povahovku a přímo zapracovat se sušeným mlíkem aniž by se hmota nechávala ztuhnout
domácí žužu
angi a už jsi to vyzkoušela?
Jani jsem
Jani jsem ostuda,nezkoušela.Já s tou hmotou vůbec nedělám,jen vím jek děvčata schánějí bílé marschmallow,tak jsem jim to chtěla ulehčit...i finančně.
Ja uz jsem nad tim parkrat
Ja uz jsem nad tim parkrat premyslela, tak asi neodolam a testnu to. Mam teda svuj recept s pouzitim bilku ve vodni lazni vyslehanych na snih. Jestli se pochlapim a testnu to, urcite dam vedet.
Tak to chvíli trvalo, ale
Tak to chvíli trvalo, ale vyzkoušela jsem to. Zatím teda potahovka odpočívá, takže ještě nevím, jak se s ni navztekám, ale jinak je to v podstatě totéž. Jediná věc je, že během výroby ta hmota vychladne, není tak tekutá jako když se rozpouští marshmallows. Ale neřekla bych, že je to na škodu věci, výsledná potahovka vypadá úplně normálně. A náklady na ní cca 40 korun, takže jí asi miluju.
Jéé tak to jsem ráda,používám
Jéé tak to jsem ráda,používám jen ml.a pravý marcipán a kolikrát jsem tady četla jak špatně se shání čisté marshmallows,tak jak jsem našla receptík hned sem šel.To jsem moc ráda,že to někomu pomohlo.