Recept

Čokoládový krém

Je nejlepší na Čokoládové špičky, protože je hustý, ale hodí se i na zákusky a dorty.
Porce
Servings
ZdrojKNIHA- Moučníky z roku 1967
Čas prípravy45 minút
Čas vaření / pečení
Celkový čas45 minút

Ingredience

Inštrukce

3dcl smetany ke šlehání, 4 žloutky, 120g práškového cukru, 30g polohrubé mouky, 200g čokolády na vaření, 50g másla Ve smetaně rozmícháme žloutky, cukr a mouku. Přidáme nalámanou čokoládu a uvaříme ve vodní lázni za stálého šlehání hustý krém. Po uvaření šlehat až vychladne. Nakonec vmícháme máslo. (Já to ve vodní lázni nedělám, ale normálně nad ohněm. Jak začne vřít, vypnu to.Je třeba dávat pozor, aby se to nepřipálilo a pořád šlehat.)
Recepty: 

Komentáře

díky za tento krém, vypadá to dost dobře, zítra ho zkusím, pak dám vědět jestli se mi povedl

Tak jsem ten krém zkusila a je úžasný, jiný už dělat nebudu, fakt super, jenom jsem trochu podcenila dávkování smetany, od oka to až tak dobře nepůjde, ale poradila jsem si s tím a výsledek je úžasný. Díky...........................

Prosím o pomoc, zkusila jsem tento krém a za stálého šlehání mi ne a ne zhoustnout Smútok šleháte ručně a jak asi dlouho? Díky za každou radu.

Dlouho jsem tu nebyla, tak se omlouvám že nereaguji Úsmev Super že Vám krém chutná. Pokud se nedaří ušlehat hned, tak bych to nechala vychladnout, klidně i přes noc a pak znova vyšlehat. Pokud nepůjde, tak vžydcky krémy zachrání jak tam přidáte puding bez vaření. Tak štěstí Úsmev

Back to Top