Téma diskuse

Čokoládový korpus

Ahoj šikulky,prosím Vás o nějaký dobrý a vyzkoušený recept na čokoládový korpus. Aby nebyl moc suchý. Moc děkuji za rady.

Fórum: 

ahoj mám odzkoušeno poměr 1 žloutek,1 lžíce cukru,1 lžíce oleje,1 lžíce teplé vody,dle chuti kakao našlehat do husté pěny a kolik žloutkú tolik lžic polohrubé mouky smíchané s práškem do pečiva po trochách zašlehat,z bílkú tuhý sníh a opatrně vmíchat ,používám ho jako univerzální i s ořechama

Já teď dělám už jen tento a žádný jiný Veľký úsmev
350g cukru krupice,350g polohr. mouky,1 rovná lžíce sody,4 lžíce kakaa,1 strouhaná čokoláda,3/4 sklenky oleje,2 vejce,500ml čoko. kefírového mléka (může být i obyč.)
Suché suroviny promícháme,přidáme tekuté a zpracujeme. Vystačí na formu 26cm.
Pečeme na 180°C.
Určitě stojí za vyzkoušení Mrkám

monča75 prosím jak velké (kolik ml) má být to kefírové mléko? Děkuji.

Už jsem to opravila aby to bylo srozumitelnější Úsmev

Já doporučuju tenhle, je extra čokoládový, voňavý a takový "vlhký".
recept jsem převzala z Cake Central, zkusil jsem jich tam několik a tenhle vyhovuje nejvíc.Jen jsem ubrala cukr.

2 hrnky(250 ml) ph.m.
2 hrnky třtinového cukru, nebo 1,5 normálního
1 hrnek podmáslí
1 hrnek oleje
2 velká(nebo 3 malá) vejce
2 lžičky sody
1 lžička soli

všechno smíchat v jedné míse dohromady

3/4 hrnku kakaa(kvalitní holandské podmínkou) smíchat s 1 hrnkem vroucí vody + 1,5 lžičky vanilkového aroma(nemusí být)

přimíchat k základu

forma 23 cm a POZOR PEČE SE cca HODINU JEN NA 150 STUPŇŮ

u nás doma vyhrává náplň jogurtová a čokoládová šlehačková pěna + višňový frutafil, nebo vanilkový šlehačkovopudinkový krém a borůvky

Back to Top