Téma diskuse

čokoládové zdobení

Zdravím všechny tady. Prosím o radu, jak na čokoládový dortík. Tedy korpus a krém zvládnu - no snad Prekvapenie , ale mám problém ho ozdobit těmi čoládovými trojúhelníky, kudrlinkami apod. Už jsem to jednou zkoušela a mám právě problém v zapichování. Nějak mi to nejde. Asi musím dát navrch silnou vrstvu krému, aby to šlo zapíchnout, že?? Ještě jeden dotaz bych měla. Z jaké čokolády děláte právě ty ozdoby? Zkoušela jsem z čokoládové polevy asi Carla? Matlala jsem se s tím a než jsem dojela k našim , tak všechno leželo rozteklý na dortu Smútok Ještěže to bylo jen pro nás. Obdivuji vaše nádherný čokoládový výtvory, jak jsou bohatě zdobený. Nad moje síly. Šikulky, děkuji předem za rady.

Fórum: 

Čokoládové ozdoby přilep čokoládou. Ozdoby můžeš klidně z Carly dělat. V současných horkých dnech se rozteče všechno, hlavně při převozu bez nějakého chladícího boxu. Já osobně jsem od čokoozdob právě v těchto dnech upustila, i když jinak nemám problém. Počkej si na přivětivější klima Mrkám

Aha, to mne nenapadlo, lepit to čokoládou. A to musím nějak přidržovat, než mi to zatuhne? Asi hloupá otázka. Ale jsem nějak "vygumovaná". No, je mi jasný, že v tomto počasí bych s tím zápasila marně. Budu dělat začátkem září a štěstí přeje připraveným, tak už teď sonduju co a jak. Jinak díky za odpověď

Ano, někdy je potřeba to chvilinku přidržet, hlavně když chceš aby ozdoba byla "ve vzduchu", jakoby bez opory. I u mašlí někdy moment přidržím, ale tuhne to rychle (když není doma 28 Úsmev )
Jinak zkoušej nanečisto. Mašli můžeš skládat a lepit třeba na talíř. Pak znovu roztavíš a materiál tak pošetříš.

Já si čokoládové ozdůbky kupuji v cukrářských potřebách jsou krásně lesklé a pevné. SlnkoSlnkoSlnko

Back to Top