Téma diskuse

Čokoládová poleva - prosím o radu

Prosím, prosím ... věřím, že řada z vás se nad mým dotazem poklepe na čelo, ale já potřebuju poradit - mám dělat na sobotu podkovu, která má bát zdobená klasickým způsobem. Jak prosím docílím toho, aby byl čokoládou krásně politý pouze vršek podkovy - jak je to např. tady:
http://dorty.artmama.cz/narozeninove/podkova-60
... dělá se nějaký rantl, který se po zatuhnutí čokolády oddělá ... fakt mi ten fígl uniká:-( SmútokHambím saHambím sa
Díky moc Dáša

Daši jestli to nespěcha???Napíšu ti večer jak na to polívání ju.Ale bude to tak kolem 23 hodiny dřív nestíhám.:-* KvietokKvietokKvietok

Jasně Zdeni - jak jsem psala vedle - jsi zlatíííííčkóóóóóó
Dáša:-) KvietokSlnko

Ahoj. než jsem začala experimentovat s potahovkou,tak jsem dělala jen klasické dorty, polévané čokoládou.Nejdříve si hotový dort obmažu krémem a posypu dokola oříškama nebo kokosem.Čokoládu na vaření si rozpustím s kouskem 100% tuku a nechám zchladit, až je hustší začnu polévat.Větší množství do středu a nožem dotáhnu k okrajům,ale tak aby raději moc nepřetekla, dám do chladu.Pokud něco ukápne, dá se to pěkně sloupnout z ořechů i z kokosu a případně doplácnout ořechy.Krémem zdobím až poleva úplně zaschne.Snad se ti to podaří.Jana

niet na tuto cokoladovu polevu nelame sa a nestecie mam ju od jednej sikovnej cukrarky zdenicky inu uz ani nerobim..tu je recept..200g cokolady dame nad paru ,voda sa musi varit na malom stupni nie moc aby sa varila pridame 6 PL( polievkovych lyzic )vody , nechame rozpustit a jakmile je rozpustena cokolada pridame 3PL slahacky(30%) premiesame a ostavime nakoniec zamiesame 1ML(mala lyzicka) rozpusteneho masla...nechame vychladnut tak cirka na 30 stupnov celzia a mozeme polievat na tortu alebo zakusky..je vybornaaaa..a tu je mala ukazka tak drzim palce..:-*

Jeda ahojky, to je ta moje.Opravdu je báječná.Děkuju za slovíčka chvály.:-* KvietokKvietokKvietok

ano to je ta tvoje ..je super inu nerobim..dakujem..si sikulka..:-*

Zdeni budu zkoušet vaši čokoládovou polevu, jen jsem se chtěla zeptat ta šlehačka může být i 31%? a jakou hořkou čokoládu mám použít, na vaření? Děkuji

tak já to dělám, tak že boky dortu obalím pečícím papírem a vrch pěkně poleji rozpuštěnou čokoládou pěkně ji nožem dotáhnu do všech stran. Nechám trošičku ztuhnout ale né úplně, pak ztáhnu ten papír kdyby se trochu čokoláda dostala pod ten papír krásně se to po úplném zatuhnutí dá odříznout nebo odloupnout...pak jen boky ještě trochu obmažu a posypu ořechy, kokosem,..... tak snad to trochu pomohlo.... přeji hodně štěstí..:-)

Tak dnes jsem poprvé zkusila polevu od paní Zdeničky a je supr. Krásně se s ní pracuje, ale super je i z ledových kaštanů, taky se neláme, ale je podstatně světlejší. večer přidám dortíky ať je vidět rozdíl.:-P Vyplazený jazyk

taky ji zkusim .Děkuji Zdeni Vyplazený jazykVyplazený jazykSrdceSrdcePohodaTlieskam

Prosila bych o radu, potřebovala bych polevu na dort která když zatuhne je stále vláčná, aby se dala krájet a nepraskala. Prosím má někdo nějaký tip? Kvietok

Back to Top