Téma diskuse

Čokoládová poleva

Dobrý nedělní podvečer, mám otázečku. Budu dělat dortík, kdy oslavenec moc nemusí marcipán, takže chtějí místo marcipánu čokoládovou polevu (mám už delší dobu koupenou čoko polevu Master martini) a nejsem si jistá, jestli když ji budu rozpouštět, tak mám přidat i tuk nebo ji můžu jen tak rozpustit např. v sáčku ponořeném do horké vody, aby byla hezky hladká. Děkuji za odpověď. Sandra

sandro, rozpustte ji v mističce nad párou, 100% tuk ano, a trošku smetany, aby se leskla

http://domacidortiky.webnode.cz/

budu dělat 1. čokoládový a tak přidávám dotaz.:-)
Když do čokolády dám 100% tuk a smetanu nebude se pak při krájení lámat?Prý proti lámání pomůže přidání
nugety?Děkuji.(flower) Lenka

Já když dělám čoko.polevu,tak dávám hořkou čoko.+ ledové kaštany a přidám 100% tuk.Čokoláda se pak neláme a je lesklá(hlavně nešedne na dortíku to pak nedělá hezký vzhled).Milena

Polevu na dorty dělám 800 g čoko master martiny a kostu stuženého tuku. Na klasický kulatý (24 cm) dělám poloviční dávku. Čokoládová poleva by se měla krájet nahřátým nožem a pak se neláme. Každého na to předem upozorňuji...
ada www.dortiky.huu.cz

Já dělám taky jen z Master Martini a ztuženého tuku.Zatím je to pro mě nejlepší poleva.(clap)

Děkuji. Áno

Já dělám tuto čokoládu dobře se krájí a neláme se.Chutově je super a 100% tuk jsem vypustila.
http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/dorty-s-postupy-a-recepty/orechovy-k...

Back to Top