Téma diskuse

čokoláda pro dekorování

Ahojky,

prosím, mohl by mi někdo poradit, jak udělat nejlépe správnou čokoládu, se kterou by bylo vhodné vyrábět růzé ozdoby??? Vysoce procentní čokoláda se mi hrozně lámala a srašně rychle se po vyndání z lednice roztékala... vůbec nevím, jakou čokoládu koupit, četla jsem, že je snad lepší koupit poleva v peckách...ale nevím.. může mi některá z Vás poradit prosím??? Moc děkuju

Kup si polevu CARLA( prodává se běžně v marketech v sáčcích...hořká, mléčná i bílá). Rozehřívá se ponořením sáčku do horké vody a po ustřižení růžku se dají rovnou dělat různé čokoozdoby. Dobře se dá použít i na čokotransfer. Nedávej do lednice, nech ztuhnout jen tak.
Pro začátečníka je to, myslím, ideální možnost. Ať se daří!!

A myslíš čokoozdoby jako třeba stříkané filigrány a podobně? Nebo modelované věci z plastické čokolády? Na oboje nedám dopustit na čokoládové polevové pecky Master Martini, pracuje se s nimi skvěle, brzy tuhnou a drží. Zvláštní, že by se roztékala čokoláda vyndaná z lednice, to je divné, leda by bylo v místnosti nad třicet stupňů. Neředíš ji doufám ničím...

Já jsem onehdy koupila čokoládu Master Martini v peckách, myslím že 60%, 1kg balení v normálním obalu, ne jen v igelitovém pytlíku jako obvykle. A zaboha mi z ní nešly dělat ozdoby, hrozně dlouho tuhla, vlastně ztuhla až v lednici, a snadno měkla. Tak jsem obal prostudovala a zjistila jsem, že u čokolády se rozlišuje stupeň fluidity (jestli to dobře píšu), čili míru tekutosti, a tahle čokoláda měla nejvyšší stupeň 5. Podle tabulky na obale byla vhodná tak leda na polévání, rozhodně ne na ozdoby. Ale u žádné jiné čokolády jsem tento parametr neviděla, tak nevím, jak to má člověk zjistit. Tak jestli to třeba nebyl taky zrovna nějaký tekutější druh. SlnkoKvietok

Back to Top