čokoláda pro dekorování
Napsal uživatel mirushka dne 8. Březen 2014 - 19:12.
Ahojky,
prosím, mohl by mi někdo poradit, jak udělat nejlépe správnou čokoládu, se kterou by bylo vhodné vyrábět růzé ozdoby??? Vysoce procentní čokoláda se mi hrozně lámala a srašně rychle se po vyndání z lednice roztékala... vůbec nevím, jakou čokoládu koupit, četla jsem, že je snad lepší koupit poleva v peckách...ale nevím.. může mi některá z Vás poradit prosím??? Moc děkuju
Fórum:
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Kup si polevu CARLA( prodává
Kup si polevu CARLA( prodává se běžně v marketech v sáčcích...hořká, mléčná i bílá). Rozehřívá se ponořením sáčku do horké vody a po ustřižení růžku se dají rovnou dělat různé čokoozdoby. Dobře se dá použít i na čokotransfer. Nedávej do lednice, nech ztuhnout jen tak.
Pro začátečníka je to, myslím, ideální možnost. Ať se daří!!
A myslíš čokoozdoby jako
A myslíš čokoozdoby jako třeba stříkané filigrány a podobně? Nebo modelované věci z plastické čokolády? Na oboje nedám dopustit na čokoládové polevové pecky Master Martini, pracuje se s nimi skvěle, brzy tuhnou a drží. Zvláštní, že by se roztékala čokoláda vyndaná z lednice, to je divné, leda by bylo v místnosti nad třicet stupňů. Neředíš ji doufám ničím...
Já jsem onehdy koupila
Já jsem onehdy koupila čokoládu Master Martini v peckách, myslím že 60%, 1kg balení v normálním obalu, ne jen v igelitovém pytlíku jako obvykle. A zaboha mi z ní nešly dělat ozdoby, hrozně dlouho tuhla, vlastně ztuhla až v lednici, a snadno měkla. Tak jsem obal prostudovala a zjistila jsem, že u čokolády se rozlišuje stupeň fluidity (jestli to dobře píšu), čili míru tekutosti, a tahle čokoláda měla nejvyšší stupeň 5. Podle tabulky na obale byla vhodná tak leda na polévání, rozhodně ne na ozdoby. Ale u žádné jiné čokolády jsem tento parametr neviděla, tak nevím, jak to má člověk zjistit. Tak jestli to třeba nebyl taky zrovna nějaký tekutější druh.
