Téma diskuse

Čokoláda pod marcipán

Ahoj,

budu prvně potahovat dort marcipánem a docela mě děsí, že hodně děvčatům pak teče Smútok Tak jsem se chtěla zeptat jestli je možný dort pod matcipánem lehce potřít čokoládovou polevou, aby se krém zaizoloval? Máte s tím někdo zkušenosti? A ještě jeden dotaz ohledně skladování..Můžu nechat potažený dort v chladné místnosti místo v lednici (lednice se mi rosí)??? Díky moc za jakékoliv postřehy Úsmev Petra

Ahoj,já to tak dělám a chtěla jsem to právě napsat i pro ostatní,naposled jsem tak dělala kšiltovku s koňskou hlavou,tak můžeš mrknout.Dort byl přes noc až do pěti odpoledne v lednici něž si ho odvezli a nic neteklo,vypadal pořád stejně jako když jsem ho tam uložila.Já polévám čokoládou na vaření s trochou 100% tuku,dát ho tam bez čokolády už by se to pomalu hrnulo dolů.V chladné místnosti dort nechat můžeš ,ale ne na dlouho ,nebude tak ztuhlý,záleží co to máš za tvar,aby vydržel tak jak si ho natvarovala,.Tak ať se ti dílka daří O.J.

Já dorty pod potahovky taky natírám čokoládovou polevou.Tedˇ naposledy jsem ho natřela nutelou,ale myslím si,že ta čokoláda je lepší.Než jsem ho potáhla,tak jsem ho přes noc dala do lednice a po potažení jen do chladna.Krém dělám z vajec šlehaných nad párou,ten se tak nekazí.A bylo to v pohodě.V horku to musí do lednice.Já tedy radši potírám čokoládou,než krémem.Atˇ se ti daří.(sun)

Back to Top