Téma diskuse

co dělat, když zbyde potahovka

ahoj šikulky, potřebovala bych poradit co mám dělat, když mi zbyde domácí mléčný marcipán,i když ho dám do igelitu a do chladna,tak mi hrozně ztuhne a pak s tím nejde pracovat,vyhodit je mi to líto,tak prosím o radu, díky

stačí před dalším použitím pár sekund nahřát v mikrovlnce ,je třeba hlídat,opravdu jen po pár sekundách,může se zdát že je to ještě tvrdé,ale pozor zdání klame ,taví se od prostředka
a prohníst a můžes vyválet a potáhnout

Ahoj také dělám s ml.marcipánem to se mi stávalo,když jsem dala méně vody,zkus příště přidat o pár kapek vody víc.Ono to sice jde nahřát v mvt,ale pak to zase rychle tvrdne,lepší je to vychytat. Mrkám Taky záleží na vlhkosti to dávám malo vody.

Jejda já mám těch kousků...různě obarvených a jak se mi hodí, když třeba dělám figurky:-) Ale rozhodně taky nahřívám. No a když ti to i po nahřátí rychle tvrdne, tak do toho "teplého" zapracuju trochu vody:-)

ÁnoÁnoÁno , taky tak a funguje to Áno jen pozor, čím menší kousek tím rychleji zahřátý a přijde mi, že když ho přehřeji, tak zase rychle ztvrdne i po zapracování vody a je k ničemu, hmota to zahřívání moc nemusí

Já mám poslední dobou problém s tím,že i když dobře uschovám,třeba jen 2 dny,tak i po znovu zapracování nějak udělá takovou krustu jako kurka na chlebu a ta nejde rozpracovat a zustávají v tom pak tvrdé kousíčky.Už sehrozím to schovat,byt jen do druhého dne,tak dělám jen s čerstvým,ten se zas moc patlá,tak nevím,kde je chyba.A tady mi koupenou hmotu nikdo nezaplatí Smútok

taky mi to občas dělalo tvrdé kousky jako skořápka,napadlo mě ,než to dám do mykrovlnky omočit pod kohoutkem a hurá tvrdé skořápky jsem rozpracovala Chichocem sa

Je,tak to hned vyzkouším,díky za radujá to zkoušela jen tukem obmazat a bylo to jen mastný.No a co mě taky někdy dělá neplechu,že po zpracování mám bílé tečky vidět z mléka.Přesívám a nepřestávám patlat dokud to není vypracované a jsou tam.Jestli je to tím,že dělám naráz víc hmoty,ale na potah padne dost a to na dozdobení dělám zvlášt.To bude dělat asi binec (giggle)ta voda nalitá do misky na ty suroviny,hlavně na mléko a než to stihnu rychle zpracovat,tak to udělá Smútok :-(Ted jsem dělala ružovou barbínu a samá tečka,hruza,naštěstí po dozdobení se to trochu zredukovalo a pán nebyl tak akorátní Mrkám

Ivo,chce to hodně moc husté síto, já mám staré ošklivé, ale husté. Nové mi tak dobře neseje.Pohledej někde ve starých zásobách.Marcoš balím do silného igelitu, ne do mikrotenu. zabalený ještě dávám do dobře těsnícího kbelíčku a do ledničky.Před nahřátím kápnu do sáčku vodu- malinko.Nahřejvám jen trochu a potom tvrdě makám. Mám pocit, že ty suroviny jsou čím dál horší. Dlouho trvá než stvořím slušnou potahovku, dřív jsem ji měla za chvíli.Možná je to tím, že tedˇ mám v bytě 21 stupnˇů a v létě i víc než 30,to potom cukr taje rychle. SmútokSmútokSmútokÁnoÁnoÁnoÁno

dík za rady,určitě to zkusím Úsmev

Mílo,já když dělám ml.marcipán dávám necelou kávovou lžičku oleje a pak zbytky dám do igelitových pytlíku a do lednice.Když je tvrdší nahřeju pouze ruce v teplé vodě a pořádně propracuji,jde to velice dobře Mrkám

to tam vlastně přidám taky trochu vody z rukou a tím mi to zvláční,myslíš to tak,

Díky za každou radu :-*.Sítko mám starší,právě jsem si k vánocum napsala o nové :-D,ale zatím jsem ho nepoužila.Tak budu dál vychytávat,přitom s dom.marc.dělám rok a poslední dobou se tak nevede. SmútokPrekvapenie

holky,super otázka,hned si ji uložím-veliké díky za otázku i za rady SrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceObjímamObjímamObjímamObjímamObjímamObjímamSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdce

holky já vůbec nepřesívám....někdy tam prostě jsou a někdy ne...je to asi rok, co jsem kontaktovala kvalitu výroby v Laktinu, protože tenkrát to byl fakt děs, nedalo se to fakt vůbec zpracovat, hlavně ty zimní datumy výroby. pak se to spravilo a já teď nemám problém, důležité je taky to, jak dlouho hnětete a zpracováváte, trplělivost přináší....nesmí se od toho odcházet Úsmev i přes všechny tyhle trable, pořád vede tahle hmota ze sušeného mléka...kupované zatím propadák Smútok (na svatební používám Smartlex) a to já nemusím ani jednu Váľam sa od smiechu po podlahe já tak nejraději čoko nebo šlehajdu Chichocem sa

Holky a jak dlouho to můžu skladovat v lednici????? PrekvapeniePrekvapenie

myslím že záruka je v chladu dobře uzavřená 4 měsíce,už se o tom psalo

Bozkávam přesně tak,do lednice nemusí stačí do chladu Úsmev

Back to Top