Téma diskuse

Chocoflex-plastická modelovací hmota

TortaSrdce Ahojky milé cukrařinky,mám na Vás velkou prosbu chtěla bych si koupit tuto hmotu,ale nevím jakou to má přímo chut jestli to chutná jako třeba Smartflex velvet nebo to je opravdu skoro jako čokoláda.Potřebuju to na dort,ale ten člověk,pro kterýho bude dort tak nemá rád marcipán tak se ptám jaká teda je,abych něco nezkazila moc děkuju za Vaše rady a přeji pěkný zbytek večera SrdceSlnko

MrkámMrkámMrkám tady mrkni na tu Pasta Dama Chocolade - je úžasná s výbornou chutí čokolády,
http://cukrar-shop.wbs.cz/Hmoty.html?vyhledavani=&vsude=&list=2

Růženko, čokoflex chutná opravdu čokoládově

Chockoflex chutná hodně čokoládově, protože je v něm přidaná skutečná belgická čokoláda. Dávám ho na dorty lidem, když nechtějí marcipán ani fondán, ale chtějí hodně čokolády, přitom však dort potahovaný. Hodně ho chválí. Jen moc nepočítej s tím, že bys z Chockoflexu mohla dělat květiny a jemné ozdby. Je dost měkký, bezvadný na potažení. Pokud chceš dělat ozdoby, doporučuju ještě přidat do téhle hmoty kakao, které ji víc zahustí.

já z toho dělám např. růže a listy úplně bez problému...jde i na figurky a pod.

Ahoj děvčata.
Mám taky koupený čokoflex,ale nějak mi nejde dobře tvarovat ty růžičky.
Celá ta hmota jako by mi v ruce tála.Mám ji strašně měkkou. Bojím se přidávat nějaké ingredience,abych to nezkazila.Můžete mi poradit? Plačem

hmotu nijak zvlášť nepropracovávej, vyválej placku, vykrájej kolečka na okvětní lístky a nech oschnout/zavadnout...pak přes igelit ztenči okraje a můžeš sestavit růži...nejhorší je když se hmota moc dlouho drží v ruce, to potom teplem rukou moc měkne, je potřeba pracovat rychle

Moc děkuji.Zkusím to,jestli mi to půjde. Mlčím

Back to Top