Téma diskuse

Bílý marcipán??????

Jak dosáhnout čistě bílého marcipánu?????? Poradte mi prosím.

Přidej do něj bělobu nebo bílou barvu. Dostaneš koupit u prodejců cukrářských surovin, tam kde kupuješ barvy na marcipán.

Já bych použila jinou hmotu než marcipán...třeba K2 nebo fondant, pokud potřebuješ větší množství, pokud jen kousek, tak to zkus s tou bělobou.

Pekná biela je aj hmota z marshmalov cukríkov.

Já bělobu z vlastní zkušenosti moc nedoporučuju, bělila jsem pravý marcipán, co prodává Fiala na modelování figurek (je dost tuhý), běloba je řídká, takže hodně změknul, a změnila se i tvárnost - byl na jednu stranu lepivější a na druhou se drolil a byl takový pórovatý... labutě jsem z něj udělala, ale už bych nebělila. Pokud chceš na potahování, tak doporučuju K2, pokud na kytičky nebo jiné ozdoby, tak fondant nebo gumpastu SlnkoSlnkoSlnko

jaj.....holky a co to je K2????? já budu dělat první dort,tak to vlastně neumím.:-( .A taky mi není jasné,jak to že se všem na fotkách ten marcipán tak leskne? Taky s barvama mám problém-u nás jsem koupila asi 5 nějakých základních,ale pochybuju že z nich vytvořím třeba takovou jasnou zelenou.:-(

Zdravím děvčata. Koupila jsem si K2, protože bych chtěla vytvořit slavnostní potahovaný dort.Na obalu je psáno, že je určena na potahování i výrobu ozdob a figurek, tak by mě zajímalo,proč používáte na potahování K2 a na figurky třeba marcipán, nebo fondant? Zatím jsem zkoušela v ruce kousek tvarovat a je velice příjemná na dotek a i chuť má dobrou, řekla bych, že pro nás chuťově lepší než mléčná hmota. Nevím, jak dlouho tvrdne, takže v jakém předstihu dělat ozdůbky? Hodně otázek,že, ale pro nás laiky, kteří dělali pouze krémové dorty, dost podstatných. děkuji Jitka(flower) Kvietok

Zdravím, Jitko, K2 je na potahování fajn (a taky mi moc chutná Chichocem sa ), ale neumím si představit dělat z ní figurky nebo větší kytičky - i když je to tam napsáno... rychle měkne, zvlášť v rukou... dělala jsem malé kytičky: vykrojila, i s podložkou dala do lednice (tam K2 rychle ztuhne) a po ztuhnutí "aranžovala" na dort, a než jsem protáhla pestík a trochu naformovala tvar, byla hmota už zase měkká... takže proto ten fondant Mrkám

Děkuji moc za odpověď.Takže hurá do krámu pro sušené mléko a budu hňácat a hňácat. Přesně to, čemu jsem se chtěla vyhnout;-(
Jitka(flower)

Nedá mi to abych nereagovala.Mám např.na svém dortě-pro zedníka,nebo hokejista kytičky z k2 a byla jsem spokojená.Záleží na každém,jak je zvyklý ÚsmevKvietokKvietok

Věrko, máte krásné dorty, vy jste proti nám profík ÁnoÁnoÁno Já jen chtěla říct, že pro nás začátečníky je snažší dělat kytičky z jiných hmot, než zrovna z K2... když pak už to má někdo v ruce, jako vy, je to jedno a sám pozná, s čím se mu nejlíp dělá SlnkoSlnkoSlnko

akdarko děkuji za poklonu,až se(blush) (blush),k profíkovi mám ještě moooc daleko,já chtěla jen říct,že se nemáte bát dělat kytičky i z K2.Přeji hodně krásných dortíků(flower) KvietokKvietok

Ahoj,jak to tak pročítám tak jsem si raději měla ten dort objednat.Nu co-K2 se u nás asi sehnat nedá,na internetu jsem se dívala a našla jsem jen velká balení,které nespotřebuji.Tak půjdu taky pro to suš.mlékoa budu makat.Snad se mi to povede když na fiurky bude marcipán tužší než na potáhnutí dortu?????(flower) SlnkoTorta

Dobry den,pokud chcete mit dort potazeny opravdovou bilou barvickou... Tak nepouzivejte zadnou modelku a jeji preobarveni,ale co takhle zkusit Slovensky krem???
Ten ja osobne pouzivam.Samozdrejme bez kakaa.
250g masla
250g ztuzeneho tuku
250g fondanu
Váľam sa od smiechu po podlahe Dejte nejprve vyslehat do pekny ztuzeny tuk,pote pridejte nakouskovany fondan,opet nechte vyslehat do peny,a pote pridejte maslo. maslo nesmi zridnout,je behem chvilky rozslehane....Takze pak muzete pracovat:-)(sun)

Back to Top