Téma diskuse

Bílé tečky v marcipánu

Děvčata prosím o radu. Dělala jsem salkový marcipán a při vyvalování jsem ho podsypávala škrobem. Šlo to dobře, ale na marcipánu zůstaly bílé tečky. Smútok Co mám udělat, abych je tam příště neměla? Hambím saSlnko

Pokud jsou jen ze škrobu na povrchu dortu, namoč štěteček do lihoviny a umejto.Jestli jsou ty tečky součástí marcipánu, tak tomu se bráním tak, že cukr i sušené mléko přesívám přes hodně husté síto.Dávají do toho protihrudkující věci a to je asi nějaká želatina, protože v marcipánu bobtná a zůstává neobarvená.Od té doby co přesívám nemám tečkovaný marcipán. ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoKvietokKvietokKvietokKvietokKvietok

Přesně tak taky jsem dříve nepřesívala a měla jsem tam ty tečky taky :D co přesívám už tam nejsou a hlavně se taky potom divím co všechno v suš. mléku nebo cukru je za jakési drobečky Chichocem saChichocem saChichocem saKvietokKvietokSlnko

Děvčata dělám několik let ml.hmotu a docela dost dobře pomáhá udělat si hmotu den dopředu(třeba večer),mléko nasaje a žádné tečky nejsou.Nepřesívám a marcipán je v pohodě. Úsmev

Back to Top