Téma diskuse

běloba na marcipán

Ahojda dortařky,
chtěla bych se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenosti s bělobou na marcipán.
Já si dělám falešný marcipán ze sušeného mléka a zajímalo by mě, jestli se tím vybělí i tenhle domácí. Prosím poraďte.;-( Díky Marťa

Vybělí, ale jen částečně, pořád bude mít nádech jako slonová kost a navíc se mírně změní konzistence, nebude tak pružný. Na modelování a malé kusy snad dobrý, na potahování raději ne.

Pokud máš tekutou nedoporučuju.Marcipán bělobou změní konzistenci,je porovitý.Další věc, čistě bílý nikdy nebude.Pokud potřebuješ bílou koupit potahovku,je jich na trhu dost.White Icing,Pasta dama decor,nebo Pasta dama Top.FORMIX stačí si vybrat.(flower)

A nebo si může udělat marshm.fondant, je to taky domácí hmota, čistě bílá a vyjde na pár korun.

ta běloba je šílená, jak psaly holky výše, a dá se použít na dotonovaní, třeba růžové, nebo pastelové barvy, ale jen kapku..navíc je v takové blbé lahvičce, přelila jsem si ji do lahvičky s kapátkem, od tamté jsem měla vše zapatlané

to máš pravdu,krém vybělí jen částečně a je to cítit na chuti.Taktéž jsem ji měla všude,ať utahuji lahvičku sebevíc nějak to furt malinko teče.Barvila jsem s ní chlupy na tuleňátku a to byly bílý pusy,už nikdy .Akorát se mi teď hodila na psaní,když mi na svatebáku nevyšlo psaní čokoládou,prostě jsem ještě na nápis znovu napsala štetěčkem,to se mi hodila..(giggle) Smútok

Tak s tou bělobou naprosto souhlasím! Nehledě na to, že jsem od ní vždy celá potečená tak se dá použít spíš na tónování barev.
A máte recept na ten fondat? Taky by mě to zajímalo Úsmev

Lenko, mám ho tady http://jakodoma.webgarden.cz/potahove-hmoty
ale možná je i někde zde.

děkuji moc! Kvietok Můžu se jen zeptat, ta želatina musí být nějaká určitá???

Myslíš ty bonbony? Dávám nejraději od Haribo zn. Chamallows Rubino - musí se umýt pod tekoucí teplou vodou jeden po druhým a pak jsou pěkně bílé. Pytlík má 175 g, takže na to dávám asi 3 lžíce citr. šťávy a asi 800 - 900 g. mouč. cukru. - Myslím ten recept Hmota z marshmallow.
Ten recept na fondat, který tam taky mám, jsem dělala jednou v úplných začátcích před čtyřmi roky a nějak se mi nepovedl. Ale prý je taky dobrý. Dělávám ten z bonbonů, je to praktické a hned.
Taky je moc dobrý z bonbonů Šmoulů. Je pěkně modrý a krásně voní. Když bych z něj chtěla bílý, dá to trochu práci, šmoulíci se musí rozstříhat na modrou a bílou část.

Děkuji za rady! Jsem úplný začátečník tak přivítám každou dobrou radu Úsmev Zatím jsem zkoušela potahovat jen Varnou a mléčným marcipánem (to se mě nelíbilo), ale kdybych chtěla mít bílou hmotu tak jsem nevěděla z čeho ji udělat, moc děkuji!:-) Slnko Může být pod tuto hmotu máslový krém?

Může pod ní být máslový krém, ale zas jen tenká vrstva, jako pod každou jinou potahovku.

no musím to vyzkoušet Mrkám díky! Slnko

no musím to vyzkoušet Mrkám díky! Slnko

Jéé, tak já doteď myslela, že mám nějakou špatnou lahvičku a ono to teče všem(rofl) Tak už aspoň vím, že to utáhnout prostě nejde a že to opravdu opatlá všechno všem. Díky za zkušenost.

BULÍČKU, KDEPAK:-D doporučuju lahvičku po nějakých kapkách, nejlepší je po barvě na vlasy, jak se rpzmíchává barva s tím peroxidem, nechat si i tu špičku, pořádně vypařit horkou vodou a mám to jako kapátko, je to bomba(giggle)

Back to Top