Téma diskuse

banány v krému

Mám dělat svatební kubánský dort, ale bojím se, že banány v krému budou hnědé. Nemáte nějaký fígl jak na to?

Fórum: 

Ahoj, já na ovoce používám keramický nůž a ovoce a konkrétně banány nezhnědly. Taky je důležité jaké banány tam dáváš nesmí být moc přezrálé. Já kupuju banány když mají ještě trochu zelenou slupku( ale né uplně.)R;-)

Banány používám do krému normálně, ale tohle mě ještě nenapadlo... I několikrát jsem dělala do rodiny s banánama a nepamatuji se, že by to bylo vevnitř (po nakrojení) nějak vidět...
Lada www.dortiky.huu.cz

Banány hnědnou na vzduchu. V krému ne. Mám s tím dost zkušeností. Prostě je krájím až přímo na dort do krému a nezhnědnou. Krájím normálním kovovým nožem.A dávám tedy zásadně pěkně zralé banány. Třeba zde jsou jahody a banány v čokoládovém krému: http://bulik.buresovi.cz/photogallery.php?photo_id=1410 ,zde také: http://bulik.buresovi.cz/photogallery.php?photo_id=1519 a nejsou hnědé.

Já jsem teď dávala banány do dortu,zralé byly hodně.Nakrájela je taky zrovna na krém obyčejným nožem,a při porcování byly úplně v pohodě.(clap)

děkuji moc za rady, zkusím a snad to bude v pohodě Úsmev

Back to Top