Téma diskuse

Banánový krém

Dobrý den, jsem tu nová a sháním radu zkušenějších. Mám dělat dort s tvarohovo-smetanovým krémem a paní si přeje dovnitř banány. Ještě jsem nikdy banánový krém nedělala. Nemáte někdo zkušenosti? Kdybych do krému banány rozmixovala, nebud Díky za odpovědie to hnědnout?

Fórum: 

Ja moc banany v buchtě nebo v krému nevyhledávám,ale když upeču krtkuv dort dětem tak už 3 den pokud něco zbyde neradím(jako by se už kazil).
Určitě je ten krém na rychlou spotřebu a dort nejlepe ten den odevzdat do zpravných rukou a hned jist!! Snad někdop poradí vic.M

Myslela jsem si to. Díky za radu. Zkusím to ještě prokonsultovat s objednavatelkou.

když chce banány, tak asi myslí kousky/kolečka a ne rozmixovat do krému

Já jsem to pochopila jako Milu. Na krém naskládat kolečka banánů. Kdybych ale měla dělat banánový krém, tak udělám pudinkový s banánového pudinku, a budu se snažit buď do mléka před vařením, nebo do toho tvarohu zašlehat banánové Frapko http://www.artifex.cz/cs/produkty/bananove-s-vlakninou. Jednou jsem zašlehávala jahodové a chutnalo to.

Ahoj, dělala jsem banánový krém do svatebního dortu, ale byl máslový. Po týdnu jsem dort ochutnala (byl totiž pro kolegu z práce a donesl svatební cukroví do práce) a byl pořád dobrý. Taky jsem měla strach, co ty banány tam udělají, ale bylo to OK. Uvařila jsem dva banánové pudinky v mléce, zašlehala másla a přidala rozmačkané banány a trochu rumu, chuťově byl výborný, měli kombinaci banánovo-nuttelový a světlý korpus. Všem chutnal, ale s tvarohem bych měla strach, že nevydrží. Přeji hodně štěstí. Áno

Děkuju vám za vaše zkušenosti. Máslový s pudinkem bych se nebála dělat (s tím frapkem taky dobrý nápad), ale s tím tvarohem no nevím. Myslím, že kdyby ho stihli spotřebovat druhý den, tak by to snad šlo. S těmi celými banány máte pravdu. Spíš to tak bylo myšleno, ale kvůli tomu hnědnutí jsem si myslela, že by bylo právě lepší je přimíchat rozmačkané do toho krému. Ale třeba to vyjde úplně nastejno.

Veroniko nejmíň banány zhnědnou když je tam dáš celé nekrájené. Dělala jsem tak borůvkotvarohový krém a dotoho celé banány. Podle časopisu, vypadala to hezky na oko a taky chutnalo. Ale jakmile se nakrojí hnědne bleskurychle. Je to taková mrška ovoce co nevydrží neměnit barvu a obzvlášť když projde lednicí či chladem. Nejlíp udělat tak aby si ho hned vzali a ještě s těmi celými banány. Mrkám

Back to Top