Téma diskuse

asi jsem kopyto- opět zdrclý krém

Ahojky, holky, asi jsem pořádný kopyto, neboť čím víc si hraji na " cukrářku" Chichocem saChichocem saChichocem saChichocem sa , tím víc mi to nejde, dělala jsem karamelový krém, z úsporných důvodů časových, jsem ho udělala z másla a pudinku a on se mi zdrcnul, proč PrekvapeniePrekvapeniePrekvapeniePrekvapenie ? Měla jsem suroviny venku, aby měly stejnou teplotu,pak jsem ušlehala máslo a cukr, pak postupně přidávala pudink a pak dal do lednice, kde jsem udělala chybu PlačemPlačemPlačemPlačem ?? Asi si začnu zase objednávat. Koukněte do obrázků, tam je to vidět. Díky za radu Radka

Fórum: 

nech si vždy stranou dvě tři lžíce pudingu a když se krém srazí, tak ten trošek zahřej a přišlehej do krému

Nejsi sama . To samé se mi stalo před týdnem. A na druhý pokus to bylo stejné. Taky už nevím co s tím. Zkusím ten fígl od Milu. Doufám, že ho do příště nezapomenu.

mě se nedávno karamelový krém taky trochu vysrážel, nebyl prostě úplně hlaďounký, ale dal se naštěstí použít. A to jsem dávala vanilmix s máslem a pak do toho karamel.
Mám trochu podezření na máslo, že je v něm hodně vody, příště zkusím koupit co nejkvalitnější,

No já kupuji jen to " kvalitnější" české máslo. Jihočeské, na všechno. Tak tím máslem to snad nebude. Může to být tím, že opravdu jsem šlehala to máslo, to se zahřálo a ten pudink jsem přinesla z venku a nechala tak 10 min stát na lince, tak asi to bylo málo, bylo možná moc studené na to zahřáté máslo šleháním.Příště si dám větší pozor. A pak jsem na prořez dělala tvarohový krém, koupila jsem normálně jaroměřický v alobalu a udělal mi hrudky, no prostě den bl......V úterý chci dělat svůj první VELKÝ potahovaný dort - hasičské auto- pro synovce - ještě, že mám na kom TRÉNOVAT. Holky díky moc Vám všem za rady. Pa

podle mě,se máslo šleháním zahřálo a tím pádem se změnily teploty,tedy pokud jsem pochopila správně,že se máslo šlehalo těsně před přidáním studeného pudinku.Musím zaklepat,ale ještě se mi to nestalo a to dám chvilku pudink rozšlehat všechen a přidám všechno předem ušlehané máslo také najednou.Prošlehám chvilku a v pohodě Pohoda

No to bude asi tím, díky, příště prošlehám pudink a přidám máslo, budu zkoušet prostě všechnoooooo

holky, tak to zkuste tak, že cukr dáte hned do pudingu (uvaříte hrozně sladký puding)...pak do ještě teplého pudingu vmícháte máslo a po vychladnutí ušleháte

A to se to nesrazí??? Budu péc pozítří dort, tak to zkusím. Díky

když se dívám na Tvoje dorty, tak mi přijde, že máš ten krém málo vyšlehaný...šleháš růčo nebo v robotu?

V robotu, růčo by mě ruce upadly - ne mám špatné karpály, tak robot, jak dlouho šlehat???

Ahoj. Kdyz se ti srazi, tak ve vodni lazni ho nech rozpustit a kdyz vychladne, vem kousek masla a vyslehej to znova. Jinak se to muze srazit tim, ze se ti pudink orosil a pred zacatkem slehani byl vlhky. Ja si udelam pudink,.do druhyho dne ho necham vychladit a pul hodky pred slehanim, si vyndam maslo a uz hodne dlouho se mi nesrazil. Maslo si vzdycky v ruce rozmacknu a hodim di misy. Zaslehavej maslo do pudinku, je to lepsi, nez pudink do masla. Pa Bozkávam

Díky moc, uvidím příště , budu zkoušet pomalu všechny rady Chichocem saChichocem saChichocem sa

Já to dělám vždycky tak, že uvařím puding večer a vydělám ven máslo přes noc. Ráno si prvně vyšlehám samotný puding, aby v něm nebyly kousičky, pak samotný máslo a pak po trochách zašlehávám puding. Tato metoda se mi osvědčila a musím říct, že se mi krém ještě nesrazil. Tak hodně zdaru TortaTortaTortaTortaTorta

Pokud se vám zdrcne krém, tak stačí nechat dýl šlehat a on se tím víc zahřeje a povolí.A nebo dát nad vodní lázeň,pro ty kdo neví, tak je to nad hrnec s vařící vodou a povolí to během chviličky. Slnko Já dávám máslo taky ještě trochu ztuhlé, ale nechám to dýl šlehat a je to úplně v poho.

Nebo zahřej trochu másla v mikrovlnce a pomalu zašlehávej-takto opakuj dokud není úplně hladounký.To zabere pokaždé Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

Pro mě taky nejlepší metoda. Úsmev

Taky sladím pudink jako milu a ještě NIKDY se mi nesrazil.Jen jednou jsem v něm měla trošku jakkdyby hrudečky tak jsem je vykutrovala tyčovým mixérem a krém byl ještě hladší než jindy. a od té doby to dělám vždycky. Prvně zašlehám a pak vykutruju. Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheSrdce

Ahoj pokud se mě srazí krém,tak ho dám celý v míse do mikrovlnky na pár vteřin zahřát,až trošku povolí máslo a znovu vyšlehám.A je krásně našlehaný! Zatím to vždy pomohlo! A co se týká pudinku, tak už jej nevařím.Kupuji ten za studena Olé a než ho začnu dělat,tak si na 1/2 hodky vyndám mléko z ledničky a pak teprve šlehám. A je perfektně hladký bez hrudek.Tím mě odpadá prošlehávání hotového pudinku. Tak snad jsem alespoň trošku přispěla! Úsmev

Nikdy nezašlehávám puding do másla. Když jsem to tak dělala, taky se mě krém zdrcával. Chichocem saSmútokSmútokSmútok Dělám to přesně naopak. První rozšlehám oslazený puding, třeba s rumem, a do něj teprve po kouskách máslo. Chichocem sa To máslo kupuju jenom takové, které má 82% tuku a není POLSKÉ. Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheÁnoÁnoÁno Nesmí být ani příliš studené a ani příliš měkké. Chichocem sa Pak se šlehá blbě. Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe Nevytahuju máslo z lednice hned, jak uvařím puding, to ne!! Prekvapenie (stávalo se mě, že puding byl ještě teplý a máslo už moc měkkné). Osvěčilo se mě nechat puding chvíli zchládnout a pak vytáhnout z lednice máslo. Nechávám puding s máslem v jedné místnosti, aby se teploty srovnaly co nejvíc. Zkouším, dotekem, jesli mají stejnou teplotu . Úsmev Hlavně se nevzdávej, ono se to poddá. Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe Byla jsem na tom stejně. Chichocem saChichocem sa

No o tom právě začínám pochybovat, je fakt, že jsem si nevšimla, že bych dávala do lednice krém zdrcnutý, až když jsem ho pak vyndala na zdobení, nakonec jsem s ním nezdobila a napatlala jej kolem dortu, já většinou si dělám kaši z mouky, dýl vydrží, ale teď jsem neměla čas si uvařit salko, dobře mi tak , přesně platí PRÁCE KVAPNÁ MÁLO PLATNÁ, ale ono to snad půjde, díky

Ahaaa, tak to se mě stalo když jsem dělala podinkový s vařeným salkem. Smútok Krásně se vyšlehal. Neměla jsem nachystané korpusy, tak jsem ho dala na půl hoďky Chichocem saChichocem sa do ledničky. Hm pak jsem se nestačila divit. Ach jo. PlačemSmútok Ono se to asi nesnáší - pudinkový krém nechávat vyšlehaný v ledničce. Chichocem sa Pro jistotu raději nechat na lince. Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheSrdce Budu dělat karamelový na svatebák, tak to odzkouším. Chichocem saChichocem saChichocem saChichocem sa

A zeptám se ještě,já koupila to jihočeské máslo červené a zdá se mi to nebo je fakt slané? Prekvapenie

Děvčátka,když dáte pudikový krém do lednice,musíte ho nahřát a znovu přešlehat. Jinak se vám srazí vždycky ÚsmevÚsmev tedy,pokud ho tam necháte ztuhnout SlnkoSlnkoSlnko

No a tak jsem doma, holky díky, jsem ráda, že mi věnujete svůj čas a snažíte se mi pomoc. Zítra budu dělat další dort, tak uvidím, svůj první potahovaný, pro synovce hasičské auto, buď vyjde nebo půjdu rychle koupit jiný Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe , držte mi palce Áno

První potahovaný a hned hasičské auto ? Tak to držím palce... všechny co mám !!

No jo, když průšvih, tak pořádný Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

Tak jsem vyzkoušela zdrcnutý krém z pudinku a másla dát do mikrovlky a fakt dobrý,jenom jsem to pak už nešlehala ,ale jenom zamíchala malinko vařečkou a dala do ledničky TlieskamTlieskamTlieskamÚsmev

Back to Top