Téma diskuse

americké dorty

holky, nevíte, jak dělaj ty američani a ostatní profi cukráři ty bílé krémy, vypadají jako šlehačkové, i tu konzistenci mají takovou, a čím zdobí již hotové dorty-mám na mysli to malování na dorty na potah.vím, že to jde i bílkem vyšlehaným v páře, ale zajímá mě právě ten jejich způsob, na netu je toho spousta, ale nikde není řečeno, čím to dělají, jestli obarví piping gel nebo jak..možná to už tady třeba proběhlo..děkuji(flower)

Fórum: 

ahooj no já barvím polevu , klasiku máslovej krém touhle bělobou a jde to krásně , je to úplně sněhově bílé ikdyž v origoš je krém žlutý...(cake)

http://shop.svetpeceni.cz/detail.html?id=603-1236

a na dorty maluju klasika - gelové barvy rozředěné v kapce alkoholu..(y)

tak ať se daří a hezký den Veľký úsmev

přiznám se, že jsem to zkoušela, ale úplně bílé to nebylo, navíc je té běloby hrozně moc potřeba..malování vím, měla jsem na mysli ty motivy zdobící špičkou(flower) děkuju(y)

Pokud vím, říkají tomu Royal icing, ale je to vlastně bílková poleva. Jen oni nešlehají klasicky bílky v páře, ale kupují si takový pudr, který je ze sušených bílků. Dá se koupit u Wiltonu i u nás, ale ve skutečnosti jsou to vlastně bílky s cukrem. Tedy jestli máš na mysli to samé co já. Překládala jsem si i některé recepty a oni mají všude hrozné množství cukru, pro nás vlastně nejedlé. Ale na malování to určitě nevadí.

no přesně tohle jsem myslela, shlédla jsem si pár internetových záznamu výroby a zdobní jejich dortů, a úplně jsem se děsila, co tam sypala cukru!!! tak to je přesně ono, moc děkuju, mám dělat dva svatební s tímto zdobením, tak abych věděla, čím nejlépe to půjde(flower)

Ahoj, hladala som na webe nieco o kremoch a tak som sa dostala do tohto fora a vidim ze mas otazku na royal icing. Kedze som v a,erike, tak ti mozem podat presny recept na icing, aky pouzivame u nas v cukrarni.
ROYAL ICING:
3 polievkove lyzice Meringu powder/ su to vlastne vysusene bielka a ak mate doma Wilton obchod, tak to dostanes kupit v male plechovej krabici/
1 LB/lybra= 450 g/ mleteho preosiateho cukru
%-6 polievkovych lyzic studenej vody
Das to do mixeru a na strednej rychlosti miesas cca 7 az 1o minut az kym masa strati leskly vzhlad. Je velmi dolezite, aby si mala vsetky pomocky ciste a nie nasne, inak sa ti to nepodari. Aby sa to nevysusilo, zakryt to treba mokrou handrickou pokial precujes s tym, inak najlepsie je to dat do nadoby, ktora sa da vzduchotesne uzavriet. Napriek tomu, najlepsie sa s tym pracuje, ked je to cerstve. Da sa to farbit regulernymi gelovymi farbami- Wilton.
Ak mas nejake otazky, kludne napis. Ja robim svadobne torty a zakusky do obchodu, tak ti hadam pomozem.

děkuju, zkusila jsem n ěmeckou glazuru v prášku, hezky se s ní dělá, ale praská to potom, to mi vyšlehané bílky neudělají..

http://domacidortiky.webnode.cz/

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli lze sušený bílek nahradit čerstvým bílkem a vanilkový extrakt třeba vanilkovým cukrem a rumem? Chichocem saHambím sa

KRÁLOVSKÁ GLAZURA
Tato hladká, do tvrda usušená glazura, je perfektní pro zhotovení dekorací.
Je také užitečná jako "cement" pro spojování a pod.
Královská glazura je jedlá, ale nedoporučuje se pro potírání dortů (jako poleva).

Přísady:
3 polévkové lžíce wiltonského meringu (W 702-6007), který nahrazuje vaječný bílek a zvětšuje objem glazury
0,45 kg cukru
6 polévkových lžic (pro hustší glazuru stačí 5 lžic) horké vody

Šlehejte přísady, až se vytvoří kopečky (7 až 10 minut při nízké rychlosti s težším šlehačem, 10 až 12 minut při vysoké rychlosti s ručním šlehačem).

MÁSLOVÁ GLAZURA
Přísady:
60 g pevného rostlinného tuku
60 g másla
1 kávová lžička vanilkového extraktu (W 604-2237)
450 g prosátého cukru
2 polévkové lžíce mléka

Zkrémujte máslo a tuk mixerem. Přidejte vanilkový extrakt. Postupně přidejte cukr (po 100 g), dobře šlehejte při střední rychlosti. Často stírejte boky a dno šlehací misky. Když je všechen cukr našlehán, glazura se jen lehce míchá. Přidejte mléko a šlehejtepři střední rychlosti, až je lehká a chmyřovitá. Držte glazuru přikrytou vlhkou utěrkou až do přípravy k použití. Pro lepší výsledky dejte misku do ledničky, když se nepoužívá. Pokud je v ledničce uskladněna ve vzduchotěsném obalu, může být skladována 2 týdny. Před použitím je nutno glazuru přešlehat.

SrdceSrdceSrdceÁnoÁno moooc děkuju, hned si to jdu opsat(flower) Kvietok jste zlatíčko(sun)

Jeste jsem videla na youtube video na ciste bily maslovy krem, bylo to jen maslo a moucka cukr se spolu slehalo pri nizkych otackach a redilo mlekem..., ale nezkousela jsem jeste. Oni tam s tim pak zdobili dort - povrch, kreslili ruzne ornamenty na potah. Bohuzel jsem si to neulozila, tak nemam odkaz Smútok

Medulka, www.mojedorty.cz Objímam

myslím že vím, Medulko, koukala jsem na to na dortomanii

Děvčata, prosím vás, když používáte rostlinný tuk, tak jakou značku? Vůbec se v tom nevyznám. Už dávno jsem chtěla zkusit krém co jsem viděla na jednom videu z ameriky, ale používají tam rostlinný tuk na půl s máslem, prý je díky tomu tuku krém bílý. Moc díky za typ(blush) SlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnko

Tam asi používají spíš ztužený tuk. Rostlinný, třeba Hera, je žlutější než máslo. Když už ztužený tuk, tak bych dala Ivu.

Moc děkuju, zkusím to.(flower) KvietokKvietok

Obávám se, že s ivou to bude pro nás nejedlé, jednou jsem použila ivu s máslovým krémem jen na obmazání dortu, chtěla jsem aby pořádně držel a nerozpustil mi potahovku, a byl to takovej tučnej hnus, že už bych to nikdy, ani pod potah nedala Mlčím

Back to Top