Téma diskuse

aby se krém v lednici nesrazil

Ahoj holky,dělala jsem poprvé máslový krém nastavovaný moučnou kaší.Po našlehání-paráda,po promazání-paráda,po 1/2hod chlazení v lednici-se SRAZIL;-( Jen trochu ,ale ťupky másla tam vidět byly.ČÍM TO,TEPLOTNÍ ŠOK?B-]Jde tomu předejít,nemáte zkušenost,moc díky:-*

Fórum: 

zkus ho nechat chvíli v pokojové teplotě - a pak ho znovu rozšlehej - ale nesmí toho být velké množstí to pak neušleháš - takže kdyžak po troškách - mělo by se ti to znovu spojit.

Ale ono se to srazilo až na dortu,který sem dala chladit před potáhnutím,takže přešlehání už možný nebylo;-(

Podle mě to není lednicí, ale druhem másla. U jednoho se mi to taky stalo. A bohužel už se s tím moc nedá dělat, pokud jsi to už namazala do dortu. Na chuť to nebude moc znát, jen na pohled. Stalo se mi to opravdu jen jednou a to jsem měla jakési zahraniční máslo.

Máslo jsem měla Jihočeské od Madety,ale je pravda,že bylo možná jedno z nich z mražáku,tak jestli to je tím!?Na chuti to neubralo,ale ten vzhled mě štve:-(

IRI, TAKY SE MI TO STALO, ALE KDYŽ JE PAK PŘED SERVÍROVÁNÍM DORT DOBŘE VYCHLAZENÝ, TAK TO ANI NENÍ VIDĚT, ANI TO NEPOZNAJÍ NA CHUTI..STÁVAJÍ SE HORŠÍ VĚCI ObjímamObjímamKvietokhttp://domacidortiky.webnode.cz/

To vím....třeba když se dort teplem a váhou sesune;-) Chichocem saVyplazený jazyk zrovna u toho dortu se mi právě stalo obojí(giggle)jedná se o "Lvíčka" původně měla být ta kláda do výšky cca30cm,vystužila jsem jí špejlema,dala chladit,ale přesto se dolejšek pomalu poroučel k zemi"před potahem" a do toho se srazil ten krém(giggle). Z klády jsem udělala široký pařez:-P potáhla a nic nebylo poznat,krém se mi bohužel už zachránit nepovedlo;-( Dort měl takový úspěch,že si ani nevšimli,že místo vysokýho mají široký(rofl):-D Váľam sa od smiechu po podlahe

Back to Top