Téma diskuse

Zrcadlové polevy

Ahoj šikulky. Strašně bych chtěla zkusit něco nového a to je - dort s tou lesklou polevou, co stéká po bocích. Je jich v nabídce tolik názvů, že nevím co objednat a hlavně aby to pro začátečníka bylo trochu snadné. Jelikož jsu pipla a s čokoládou jsem se neskamarádila i za několik let, tak předpokládám, že i toto bude oříšek. Nedovedu si představit, jak dort vypadá, když se krájí. To ta poleva ztuhne, nebo je to pořád tekuté?Není to potom při servírování všechno rozpaplané. Začátkem roku máme doma každý měsíc nějakého oslavence, tak si říkám, že bych to mohla prubnout. Proto prosím, která to umí, poraďte co koupit, jak na to a čeho se vyvarovat. Dík.

Fórum: 

Zdeni, super dotazÁno, taky se chystám, no to bude zase hitparádaVeľký úsmevHambím sa, ale co, zkusit se má všechno a na kom jiném to vyzkoušet než na domácích mazlíčcích že jo Bozkávam

řekla bych, že když to nejde s čokoládou, se zrcadlovkou to bude přinejmenším stejné jestli ne horší......

Já jsem si kdysi koupila nějakou polevu,nmám dojem, že se to jmenovalo farcitura a úplně pohořela. Možná jsem něco dělala blbě, ale při roztírání se mě to roztahovalo i s krémem a vúbec to nešlo rozetřít. Ještě, že to byly řezy na doma.Chichocem sa Je to asi už dva roky, tak doufám, že už bude na trhu něco nového a lepšího.

Zdeni,MlčímnMlčímeMlčímsMlčímtMlčímrMlčímaMlčímšMlčím---no já bych to viděla ale stejněSmútok

Zlatíčka, farcitura je správně, musí se nahřát a dort se polévá, nenatírá... chce to trochu grif, ale nevím, jak to tady popsat... můžu taky najít recept na výrobu domácí zrdaclovky, ale pokud chcete jen vyzkoušet, je jednodušší koupit si hotovou. Ráda poradím, pokud budu vědět... kdyžtak písněte.

Timinko, a poradíš na jaký podklad polevu leješ? Myslím např. máslovopudinkový krém nebo něco jiného - šlehačka a nebo úplně něco jiného? Má být podklad hodně vychlazený nebo raději méněPrekvapenie - z tvého komentíku je vidět, že se zrcadlovkami máš zkušenostSlnko, nenech nás s tím úplně se trápit - i tak to bude určitě náročné  Srdce

jo a ještě jeden dotaz - necháváš jak dlouho zatuhnout než přendáš na finální podložku?Hambím sa

Já polévám nejčastěji smetanovou pěnu s mascarpone (minidortíky) - ty rovnou z mrazáku, dort potom jakýkoliv krém, ale hodně vychlazený...poleva je trochu teplá,tak pozor, aby krém nerozpouštěla, když je dort hodně studený, nestihne to... jinak minidortíky přendavám až hotové - po polití na mřížce nechám trochu odkapat, dám na podložku a dozdobím, dort polévám rovnou na finální podložce, ale nepolévám celý, nechávám boky jen se stékajícími kapkami...kdybych polévala celý, byl by také na mřížce a přendat až odkape.... uf... další otázky? Váľam sa od smiechu po podlahe

děkuji Timinko, jsi moooc hodná, že jsi pomohlaSlnkoSrdceBozkávam

není zač, snad bude k užitku :-)

Prosím Timinko o receptík na tu pěnu z mascarpone je-li to možné. DěkujiMrkám

No, Zdeni, taky jsem kdysi měla lesklou malinovou polevu, ale nebyla to přesně ta zrcadlová. Měla jsem ji z pomposa... Můžu říct, že jsem ani nedýchala, když jsem s ní polévala dortVáľam sa od smiechu po podlahe pro mě to bylo horší, než s čokoládou, byla hustší než čokoška a nechtěla přestat stékat potvora, pěkně jsem se zapotilaPrekvapenie dort mám v galerii, víckrát jsem to nezkoušela,  určitě to chce  trénink, jak píše Timi BozkávamSlnkoKvietok

Jo jo, malinovka je prevít :-) a určo jsi měla tu, co je do kelímku...taky jsem se spletla....

Áno

Tak holky, našla jsem několik zrcadlových polev, co mají držet a nestékat z boků. Jsou to Mirror, Mella Glaze, Miral, Cover Glass, Gely Gel. Všechny vypadají na obrázku krásně, všechny se na dortech krásně lesknou. Tak teď kterou objednat a kolik na normální dort o průměru 26 cm?

...přesně tak, jsou polevy určené na "stékání" a ty druhé, kterými se dělá "hladinka" na dezertech v kelímku...ta se na bocích dortu neudrží. Jestli chceš na jeden dort, mě stačí v poho 250g, ale ne na celý, jen s těmi stékajícími kapkami...na celý minimálně jednou tolik, zbytek ti steče na tác pod mřížku a použiješ příště.

Timi, dík za rady, už mě bylo poraděno, že nejlepší je Mirror, chtěla bych po prvé zkusit jen ty kapky na boku, ale radši si objednám víc, kdybych uspěla, tak ať mám alespoň na dva dorty.Bozkávam

inspirace,nápady

Super diskuze...taky se mi hodí. Díky. SlnkoSlnkoSlnko

Holky, prosím, mám dotaz, dělal někdo z vás dort s krystaly? Hledala jsem po celém internetu, ale jak je vytvořit, jsem nikde nenašla 

Nejjednodušší je udělat krystaly z koupeného kandysu, roztlouci v utěrce, obarvit prachovkou a lepit

 

Back to Top