Téma diskuse

Zbytky škrobu/cukru na dortu

Zdravím ÚsmevSlnko
už jsem upekla něco málo dortů, ale pořád nejsem spokojená s finálním vzhledem. A to kvůli zbytkům kukuřičného škrobu, na kterém válím fondán a připravuji dekorace (zkoušela jsem i cukr, ale bylo to snad ještě horší). Dort je vždycky takový matný, místy i bílý a to i přes to, že na konci dort vždycky opráším štětcem nebo horší místa otřu...
Máte prosím nějaký tip jak se toho zbavit? Úsmev
Někde jsem viděla video, kde dort stříká leskem ve spreji, ale to mi přijde docela drahá sranda... Veľký úsmev
A ještě vám, milé pekařinky, přeji krásné léto plné sluníčka a pohody SlnkoKvietokKvietokKvietok

Neviem, s akou poťahovou hmotou pracuješ, ja používam Smartflex, vaľkám ho na podložke a nepodsypávam ničím, ani som to nikdy nerobila. A keď aj podsypávaš, veď tá strana poťahu ktorá je v styku so škrobom je na torte, ako sa ti dostane škrob na vrch? Posýpaš aj vrch, alebo valček? Potom by bolo riešením si kúpiť valček na fondant a podložku, aby sa ti nič nelepilo.Torty máš krásne, nie si príliš kritická na seba? Nech sa ti darí Slnko

 

Děkuji :-) 
Teď jsi na to přišla Áno Já totiž válím dřevěným válečkem a na ten se mi to lepí, takže sypu i vrch té hmoty (taky používám Smartflex). Takže řešení bude koupit si podložku a váleček na fondán Veľký úsmev A bude po problému Úsmev

Elinko já podsypávám normálním škrobem a jde setřít , já mám takový kuchynský malý smetáček a tím si pomáhámÁno

Mně se to právě někdy podaří pěkně, že je krásně čistý a hladký. Ale teď na posledním svatebním dortu to bylo dost vidět. A nešlo to vůbec dolů. Mám ten dort tady v albumu a je to vidět i na fotce. Tak to mě docela mrzelo...

Back to Top