Téma diskuse

zase to mascarpone

Holky, vím, že mascarpone krém je tu už stokrát omílaný, ale já pořád přesně nevím, jak má našlehaný vypadat. Šlehám jen chvilku ručně s cukrem, pak přidám šlehajdu se ztužovačem. Někdy místo ztužovače přidám do krému rozpuštěnou bílou čoko. Ať tak či onak, vždycky je mírně krupičkovatý. Ne jako klasický úplně zdrclý krém, to ne, ale nikdy nemá tu hladkou konzistenci jako když ho vyklopím z kelímku. Je to tak v pořádku nebo dělám někde chybu. Mám dělat svůj první svatební dort právě s tímto krémem a už dopředu mám hrůzu. Asi je přemluvím na tvaroh + šlehačka.Mlčím

Fórum: 

Dělej to opačně.Já napřed ušlehám šlehačku se ztužovačem a do ní zašlehám trochu prošlehané mascarpone.To ale opravdu jen na malé otáčky do šlehajdy zapravím.Zrovna v sobotu jsem dělala vnučce patrový naháč a krém si musím pochválet jak se mi povedl.Trochu se bojím živ.šlehačky, že v dortu zřídne,tak ji míchám  s rostlinkou,tentokrát jsem dala jen živočišnou a byla jsem překvapená ,jak byl krém ještě dnes v posledním klínku pevný.

Mascarpone vůbec nešlehám, jen ho ručně rozmíchám s cukrem a vmíchám opatrně do ušlehané šlehačky, nepoužívám ani ztužovač, krásně to ztuhne samo.

Děkuji holky,ale já to tak dělám,že ho jen ručně promíchám metlou s cukrem...ale hned,jak do něho "hrábnu",tak zřídne a jakoby trošinku zkrupičkovatí. Možná to bude špatným mascarpone. Šlehajdu používám živočišnou..

Zkus nedávat cukr do mascarpone,oslaď  šlehačku

Děkuji za tip,vyzkouším... Bozkávam

Dám do šlehače vše najednou včetně cukru a dám šlehat. Šlehač vypínám ve chvíli, kdy se za metličkou začne dělat stopa :) Zdrcnul se mi jen jednou, to jsem ještě netušila, že se to může stát a myslela jsem, si, že čím déle, tím líp bude držet. Až časem mi došlo, že se zdrcnul dík dlouhému šleháníVeľký úsmev

Je možné, že používáš nekvalitní mascarpone, zkus jinou značku. Také jsem jednou koupila v kauflandu jinou, než používám a byl to hnus. Jinak mascarpone nejprve rozmíchám s cukrem - jen tak ručně a pak vyšlehám na nejvyšší otáčky se šlehačkou. Ztužovač vůbec není potřeba, krém je pevný, jako skála MrkámÚsmevSlnko

Nerobí ti to čokoláda? Ja som sa s tým nikdy nestretla, používam bielu čoko z L..a, ale raz som dala aj Figaro a v pohode.Ja používam len živočíšnu šľahačku, privediem ju k varu, aby sa rozpustila čokoláda, nechám v chladničke aspoň 12 hodín, ale lepšie je dlhšie, vyšľahám do polotuha, pridám Creme Ole - máličko, možno kávovú lyžičku, došľahám a potom s mascarpone už premiešam na malých otáčkach. Nech sa darí Slnko

Moc všem děkuji ..musím holt zkoušet:)

 

Já Mascarpone před zpracováním nechám chvíli při pokojové teplotě ,právě, aby se mi toto nestaloÚsmev

Tak jo...stalo se mi to samé.....né zdrcnutý, ale krupičkovatý. Od té doby kupuji mascarpone už jen v Penny a supr! Jak radí cukrlíny přede mnou....vyšlehat šlehačku 33%, nebo 40% a lehce vmíchat do prošlehaného, oslazeného mascarpone.

Ještě vkládám receptík na jiný postup

http://www.vikendovepeceni.cz/2014/01/kakaova-rolada-se-smetanovym-mascarpone.html

http://www.vikendovepeceni.cz/2014/03/red-velvet-cupcakes.html

Ahojky taky se chci zeptat na radu, budu dělat 3 patrák velikost 30, 20, 15 celý chětjí plněný mascarpone, prosím krémuho bud u potřebovat na každý dort 2x překrojený a má ho dělat s tvarohem??????? Díky moc za rady. Jarka

Holky, ja delam mascarpone, kremovy syr, 40% smetana a 1 lzice mouckoveho cukru, vse rovnou z lednice do misy a sleham slehacem na stredni otacky. Nikdy se to zatim nesrazilo a drzi krasne. Vera.
Back to Top