Téma diskuse

Upravená varna

zdravím všechny-chystám se dělat dort-hasičská hadice-a chtěla bych poprvé vyzkoušet recept -upravená varna-jaká želatina se tam dává?Děkuji za odpovědi Slnko

zatím mi nikdo neodpovídá Smútok ještě jsem se chtěla zeptat,četla jsem že se používá i fondán domácí-je také dobrý jako chuťově a dobře se s ním potahuje?Došlo mi totiž sušené mléko a už ho nestihnu koupit.předem díky za odpovědi Slnko

Tak jsem našla recept i bez želatiny http://www.mamincinyrecepty.cz/modelovaci-a-potahovaci-hmoty/varna---pot... A taky stejný recepty jsou na mimibazaru. Ale pokud je tam psaná želatina, tak já bych použila sypkou http://www.drostra.cz/?ctrl=polozka&pid=2770 tu používám i do domácího fondánu a dobře se mi s níá pracuje

Srdce super,přesně tuhle želatinu jsem měla doma, udělala jsem tu varnu-minule jsem dělala jen bez té želatiny a medu a je to dost měkké,možná jsem tam dala málo cukru nevím-potřebuju to mít na zítra,takže večer vyrobit,snad to vyjde-včera jsem to zkoušela totiž nanečisto a stejně jsem musela udělat závit na koncích hadice ze zbytku mléč.marcip.co jsem měla doma a to šlo krásně.Snad se povede.Moc díky za radu SlnkoÚsmev

Domácí varnu jsme nezkoušela. A domácí fondán je hodně sladký. Je cítit hodně tím cukrem. Potahuje se s ním dobře, ale musí být uležený. Prootže jak ho spatleš do hromady, tak je pořád takový jakože tekutý. Musí se rychle zabalit do potrav.folie. A dát do lednice min.do druhého dne. A pak se s ním potahuje dobře a i ozdoby s toho jsou dělat. Ještě ti najdu tu želatinu, na kterou jsi se ptala u varny

tak jsem vyzkoušela upravenou varnu a nevím kde se stala chyba-možná je to rukama,ale přišlo mi to horší práce než z té ze základního receptu,dost mi praskala -možná moc cukru nevím-jinak mým ochutnávačům chuťově chutnala více jak marcipán a na zkoušky dortů to vychází levně-jinak mléčný marcipánek je lepší na práci,ale asi podle toho kolikrát to člověk dělá a třeba je to ve zkušennostech z tou varnou.

Back to Top