Téma diskuse

Tvarohový krém do potahovaného dortu

Ahoj holky, budu dělat dort a krém má být tvarohový, potřebuju poradit jestli máte některá nějaký dobrý a hlavně který drží a nespadne když budu dort pak potahovat? Bojím se aby se teď v tom teple hned neroztekl sotva ho vyndám z lednice Mrkám četla sem nějaké recepty a přidává se želatina že?

Fórum: 

Ahoj Mončo
Dělal jsem na sobotu svatební dort dvě patra,dělám tvaroh 2 ks a jednu 33% smetanu vyšlehanou přidám tak 3 PL lžíce moučkového cukru a dal jsem směs mraženého ovoce malina jahoda borůvka ostružina rybíz a vezmu želatinový Ztužovač DR Otker dle návodu a drželo to bez problému tenkou vrstvu klasického krému a pak jsem to potahoval Smartflexem Vanilka nic neteklo a drželo to a měli to na stole 1 1/2 hod před svatbou a nic se tomu nestalo to množství je tak na 24 cm na dort co jsem dělal já čtverec 30x30 a 20x20 jsem dal 4 ks tvarohu a 2 ks smetany.Možná někdo poradí jinak jedno zda je vanička nebo kostka kombinuji osobně

souhlasim s pepem.
taky jsem uz klikrat delal tento krem je vyborny a jeste do toho nakrajim jahody na kousky. jen ja davam na dve vanicky tvarohu a jednu slehacku, dva sacky ztuzovace na slehacku. je to vice tuzsi. pak dort omazu maslovym kremem a uplne super. vubec to netece. tento krem davam i do rolad, rodina chce uz jen tento krem. BozkávamBozkávam

Moc děkuju kluci ...příště teda už né jen holky ale i kluci Mrkám určitě ten krém hned zítra vyzkouším. Úsmev

já dávám 2 tvarohy, 2zakysané smetany 16%,trochu cukru, 1rostlinou šlehačku Hollé, a jeden želatinový ztužovač rozmíchaný v 1dl ovocné štávy,je opakovaně žádaný a výborný je i zmrazený s ovocem místo zmrzliny Úsmev

v albume mám svadobné torty s tvarohovým krémom - ja dávam 2tvarohy - t.j.500g, 2 šľahačky, 1 kyslú smotanu, 2 PL mletého cukru, 4ks vanilkového cukru, 1,5 až 2 želatínové stužovače - všetko zmiešať dohromady. Vydrží bez problémov, robila som ho s čerstvými jahodami, mrazeným lesným ovocím, malinami, do torty priemer 26cm dávam túto dávku. Pod poťahovku potriem nad parou šľahaným krémom, poťahovala som Smartflexom aj MMF, torty vydržali v pohode aj prevoz, tá s fialovými ružami bola na stole desť hodín a nič na nestalo. Ešte je dobrý krém aj - uvariť 2 vanilkové pudingy v 500ml mlieka, pridať k 500g tvarohu, 250g masla, cukor a vanilkový cukor podľa chuti.

Úžasné ty fialové!! Tlieskam a vůbec všechny v albu, a ten krém vyzkouším a myslíte že je i na zdobení, dělám ještě jeden dort a budu dávat jen čokoládové ozdoby.

Všem moc děkuju! A pod potahovku se asi ten tvarohový dát nedá? nebo teda dá ale nevydrží to že? Rači asi ten máslový...

Pod potah urcite maslovy daj Kvietok

Dobrý den timea248, čtu tvarohový krém do dortu. 1,5 -2 želatinové ztužovače do směsi zapravíte jak? Přece se musí nejprv želatina rozpustit. Jsem jelen. Nikdy jsem tento krém nedělala a mám bobky aby to nedopadlo fiaskem. Do toho můžu mražené borůvky zamíchat hned nebo nechat rozpustit. Vám se to zdá jednoduché , ale napoprvé je to trochu stres aby mě to nerozpustilo smartflex. Samozřejmě mantinel z krému. dik papa

přesný postup je na sáčku s želatinovým ztužovačem od oetkera, funguje to a drží spolehlivě.ÁnoÁnoÁno

Back to Top