Téma diskuse

Tvarování figurek

Ahoj holky, dotaz...jak to děláte, že máte ty figurky, postavičky no prostě všechno tak krásný a hlavně Vám to drží tvar.. Já když něco vymodeluji, tak se mi to pak sesune a mám z toho spláclou figurku a né to co jsem chtěla Smútok Nějak nevím jak toho docílit. Díky za rady Úsmev

Fórum: 

 Ja síce nie som na figúrky nejaký macher, to je moja slabá stránka, ale skúsim poradiť. Z čoho modeluješ? Z akej hmoty? Ja zo Smartflex Velvet, robí sa s ňou perfektne. Nemusíš robiť celú figúrku naraz, môžeš aj postupne, medzitým nechať zatuhnúť, lebo sa ti deformujú vlastnou váhou, popozeraj postupy aj tu na stránke aj na youtube. Nech sa ti darí Slnko.

Díky moc. Modeluji taky ze Smartu a teď mám Pasta Dama a ta mi přijde ještě horší...nechávám vytuhnout, ale přijde mi, že výsledek je stejný :( musím to nějak nastudovat. Díky

já modeluji z domácího marcipánu

Ja si urobím taký základ /akokeby holú kostru/ z domáceho marcipánu, vytvarujem do polohy a to si nechám dlhšie odstáť - aby to vytvrdlo. Až potom prikladám  na to z tých mäkkých kúpených hmôt  a tvarujem tvár, svaly, oblečenie.

Do nôh dávam už na začiatku špajlu alebo floristický drôtik. Do rúk dám tiež na začiatku drôt ak chcem aby bola vo vzduchu.

Neviem či som to dala zrozumiteľne...

Nech sa darí. PS: torty máš veľmi peknéÁnoSrdceSrdceSrdceSlnko

 

Holky, díky moc za rady Úsmev určo využiji a snad se mi povedou lepší figurky. Díky Bozkávam

Ahoj ,já až na výjimky modeluji z domácího marcipánu.Udělám si podle základního receptu určité množství,vhodné na potahování a na figurky pak přidám cukr,aby hmota byla tvrdší(na tělíčka  a hlavičky)měkká hmota se sesune a zplácne.

A mohu poprosit o receptík na domácí marcipán? Děkuji Úsmev

na 100g suš.polotučného mléka(nejlepší je Lactino nebo Bohemilk),dám 100g cukru moučka,3 lžíce vody a 1 lžíce kukuřičného sirupu nebo glukozy.Může se přidat lžička rostlinného oleje-ne olivový! ÚsmevA všechno se zpracuje.Když je to řídké,přisypu cukr,když tuhé,opatrně po lžících přidám vodu.Chce to vychytat.Ať se daří!Slnko

Díky moc Úsmev

Ahoj, já modeluju ze Smartu a pokud dělám něco většího tak jako základ používám sojovou tyčinku ta podrží tvar dobře

..

Děkuji Úsmev

Můžeš do jakékoliv hmoty přidat cmc ( tylo) , nechat chvilku hmotu uležet a figurky i kytky ti budou pěkně držet. Já modeluju z montany nebo smartflexu

Je a to je co a kde to seženu?

Mají to v cukrářských potřebách. Já nejčastěji nakupuji v Dortisimu

http://www.dortisimo.cz/index.php?_ShopSearch%5BSearchType%5D=1&IdPage=18&_Box%5B821%5D%5BId%5D=824&_ShopSearch%5BSearch%5D=cmc&btnSearch=

 

Díky moc, také tam nakupuji nebo v Decordortu :)

ještě dotaz k tomu cmc...jak ho přidáváš do té hmoty? Takhle v té sypké podobě jak je nebo trochu zředíš ve vodě a až pak zapracuješ? Nevím jak na to Úsmev

Už hodně dávno domácí mléčný marcipán nedělám, ale dělala jsem ho v robotu takto:

400g sušeného polotučného mléka 400g cukru moučka 3PL glukózy (kukuřičného sirupu, medu) 3PL oleje( rozpuštěnou omegu) 3ČL mandlového aroma 100 ml vody Všechno kromě vody dám do robota a míchám hnětacím hákem na rychlost 2. Přitom pramínkem přilévám vodu. Jakmile se to spojí v jednu hroudu, vyhodím to na silikonový vál, ještě vlhkýma rukama trochu propracuji a dám do igelitového sáčku na noc do lednice. Je toho něco málo přes 1 kg.

Back to Top