Téma diskuse

Tuhý marcipán

Tak mám zase jeden dotaz: Rozhodla jsem se udělat domácí mléčnou hmotu, přesněji podle tohoto receptu: http://www.pavlavtroube.cz/recepty/potahovaci-a-modelovaci-hmoty/jak-vyrobit-marcipan.html Šla jsem přesně podle receptu, až na mandlové aroma, to jsem vynechala. Momentálně mám skvěle chutnající, avšak příšerně tuhou a tvrdou hmotu... nevíte někdo co s tím? Jestli třeba přidat olej?

Srdcetrošku vody,postupně namáčet ruce-s vodou opatrněMrkámÚsmev

A nebude poté moc lepivý? :/

 taky se mi zdá moc málo vody na to množství,dávám ještě asi 25g omega tuk

 

neboj jak píše tája namáčet ruce ve vodě  a po chvilce poznáš jestli je akorát nebo ne,taky si dělám domácí.Pro děti přidám vanilkové aroma nebo citronové a velice jim to chutnáÁno

Tak jsem to zkoušela a nic, pořád je tuhý, už mě z toho bolí obě zápěstí... vůbec si nedovedu představit, že bych z něho měla něco modelovat, natož potáhnout celý dort... :/ Paní na videu ho má nádherně táhlý. Když ho chci oddělit já, akorát se normálně roztrhne :(

Chce to trpělivost.Já dělám marcipán stejně,jako ve videu a někdy hňácám i půl hodiny.Používám kukuřičný sirup.Když se mi zdá marcipán tuhý,přidávám na střídačku trošku(po kapkách ) vodu a po lžičkách sirup.Oleje dávám i dvě lžíce. Mléko musí být dobře prosáté a cukr používám extra jemný. Držím palce,určitě se podaří!Úsmev

Někdy také pomůže hmotu lehce nahřát v mikrovlnce(v té se hmota zahřívá od prostředka, tak opatrně) a jak píše tája mokrýma rukama propracovávat. Nejprve marcipán lepí, ale po chvilce zpracování už ne. S tou vodou opatrně, mohlo by se stát, že naráz hmota zřídne, když se jí tam přidá najednou víc.

Michy, taky jsem si zkusila koupit jak říkáš potahovací hmotu a podle receptu se přidá jen voda ,ale je to hrůza.chutově výborná,la tuhá tak jsem ji v mikrovlnce nahřála na pár vteřin a přidala kukuřičný sirup a je to. přesně jak má být,to byla ta chyba  .No pro příště, člověk si musí občas poradit sámMrkám at se daříÚsmevÚsmevÚsmev

Back to Top