Téma diskuse

trvanlivost a skladování hmot

Ahoj šikulinky, potrebuju poradit. Z kazdého dortíku mi zbyde potahovka a nevím jestli ji mam skladovat v ledničce nebo stačí normálně někde v chladnější místnosti. Pouzívám jak Smatrflex velvet, tak i domácí potahovku z medu, zelatiny, cukru, aroma a omegy. Chtěla bych se taky zeptat jak dlouho mi vydrzí ta domácí. A je rozdíl v trvanlivosti neotevrené a uz propracované a obarvené ?? vzdyt uz se do toho zapracuje vzduch a ta barva, nekazí se to pak rychleji ?? Děkuji za kazdou radu a preji krásný den BozkávamSrdceSlnkoKvietokKvietok

Já používám Smartflex a Lap Wonder černou hmotu a skladuji při pokojové teplotě - bez problémů - jen mám pěkně zabaleno v igelit. pytlíku a pak v kbelíčku s víčkem - aby tam nešel vzduch a neokoralo to. Už tak dělám 3 roky. Slnko

dělám to jak Daskama, a záruka na zhotovený marcipán je 4 měsíce.Dělám si domácí, jak je to z kupovaným nevím, Mrkám

Děkuju Vám moc holky BozkávamSlnkoSlnko

Taky skladuju hmoty v pokojové teplotě, jen pozor na barvené hmoty, mají pak menší trvanlivost, tak je lepší nebarvit si hmotu moc dlouho dopředu.

Ahoj holky,dělala jsem marcipán ze salka a přišlo mi,že se dost drolí a i některé ozdoby se mi rozlámaly.Dělala jsem podle receptu:celé suš.mléko,1 salko a 50mlvody.Přidala jsem ještě med.Výhodou je,že není tak sladký,jinak mě celkem zklamal. Máte některá osvědčený recept? A ještě,jak se dát udělat čokoládový marcipán. Třebas na čokoládový dort na ozdobení kolem dokola,když chci dodržet čokoládovou formu.
Děkuji moc za rady :)

Slunečnice, já dělám domácí: suš. mlíko a moučku cukr na lžíce stejně a přidám kávovou lžičku sušené smetany do kávy, po trochách vodu a mandl. příchuť.Když je tuhá namočím si ruce a hnětu a když je řídká přidám mléko, Jinak dělám z Montany Úsmev
čokoládovy dělám s kakaem, jde to dobře i růžičky Úsmev

Ahoj a u toho kakaového-kolik toho kakaa a je to na úkor cukru nebo mléka?kakao dost vysušuje.
Děkuji za odpově´d:)

Ahoj holky,dělala jsem marcipán ze salka a přišlo mi,že se dost drolí a i některé ozdoby se mi rozlámaly.Dělala jsem podle receptu:celé suš.mléko,1 salko a 50mlvody.Přidala jsem ještě med.Výhodou je,že není tak sladký,jinak mě celkem zklamal. Máte některá osvědčený recept? A ještě,jak se dát udělat čokoládový marcipán. Třebas na čokoládový dort na ozdobení kolem dokola,když chci dodržet čokoládovou formu.
Děkuji moc za rady :)

Back to Top