Téma diskuse

Těžká Paříž - jde to z rostinné šlehačky ?

Děvčata - prosím, budu dělat svatební dort, nevěsta si přeje náplň - těžkou Pařž- jde to udělat i z rostlinné šlehačky ? Děkuji za rady...H ÁnoTlieskamÚsmevSlnkoKvietok

Fórum: 

Já dělám paříž a to i těžkou velmi často a jednou jsem ji zkusila z rostlinky a prostě tam byla cítit ta umělohmotná pachuť a já osobně už jsem to nikdy neudělala a doufám, že ani nebudu muset. Není nad pravou paříž z opravdové šlehačky.
Náhražka z nějakého rostlinného tuku není ono.

http://tortyodmamy.sme.sk/falosny-parizsky-krem-0
ja ale tiež tú umelohmotnú chuť cítim aj v iných krémoch, tak ju už vôbec nepoužívam

Tak jsem ráda, že nejsem sama. Je mi totiž trapné cpát tu umělohmotku do dortů. A taky si říkám takové práce s tím a pak to rozkrojíš, kousneš do toho a je to hnusné.

Taky jsem ji vyzkoušela a taky nám nechutná,takže už nikdy více...

Tak se chci vrátit jak mému dotazu - rostlinná šlehačka a z ní " těžká paříž" - tak i k mé odpovědi- :
Na 1 litr rostlinné šlehačky " Master Gourmet " jsem dala 650 gr hořké čokolády s obsahem 53% . Byla naprosto VYNIKAJÍCÍ - nikdo nikdy by v tomto množství čokolády a šlehačky nemohl cítit " umělohmotnou chuť " Krásně drží našlehaná a v potahovaném dortu byla naprosto dokonalá... SlnkoTortaTortaÁnoÁno
Dort byl vskutku vynikající chuti. Úsmev

Dělám běžně podle cukráře "Mivojtiho" z Dortománie(snad se na mě nebude zlobit, když vložím odkaz) a je výborný!
http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=16&t=40806

Sladká Sue- hekute,nebo kdo jste momentálně tady,mám dotaz,musí se ta rostlinná šlehačka taky uvést k varu?děkuji za odpověď Kvietok

ano

Milu - díky za odpověď pro  jarkalucer.Nebyla jsem tu dlouho...TortaÚsmevObjímam

 

Back to Top