Téma diskuse

Chybová zpráva

User warning: The following module is missing from the file system: localized. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /data/web/drupal7/includes/bootstrap.inc).

Svatební dort pro 150-200 lidí

Děvčata, vy zkušenější, dostala jsem svou první zakázku na svatební dort a hned pro tolik lidí. Poradíte, jak velké mají být korpusy (průměr x výška)? A příp. jestli jste některá i dělala tak vysoký Red Velvet a byla byste ochotná se podělit o informaci, kolik bude třeba materiálu na těsto? (příp. i mascarponový krém) Už jsem ledacos hledala a mám pocit, že mi z těch informací jde hlava kolem. Předem vám moc děkuji za vaše cenné rady i zkušenosti KvietokHambím saKvietok . 

Fórum: 

Pro 150 osob jsem dělala svatební dort z minidortíků a co se týče materiálu, byly toho opravdu mraky. Hotového dortu bylo cca 22 - 23 kg (piškotové korpusy, tvarohový a smetanový krém, ovoce a modelovací čokoláda barry decor)

Pro 150 - 200 lidí bych to osobně rozdělila na jeden 4-patrový a pak dva menší 2-3 patrové. Netuším, jaké máte velikosti forem a hlavně jak máte velkou troubu a lednici.

no potěš koště Prekvapenie kdybych já takovou zakázku přijala asi bych udělala jeden 3-patrový (30cm, 24cm a 18cm) a pak kolem dokola 5-6 větších kulatých dortů... nebo, někde jsem viděla okolo hlavního dortu dorty ve tvaru srdce... vypadalo to zajímavě. A hlavně patra pořádně vyztužit, člověk si tím ušetří spoustu nervů. Tak držím pěsti, ať se podaří!!!

Dělala jsem několik megadortů pro děti, s počtem cca 40 dětí. Nakonec bylo jeden rok z největšího dortu ve tvaru draka ve 3D přes 600 porcí, váha ke 100kg. Ovšem k pečení mám k dispozici profi kuchyň se třemi troubami  odpovídajících velikostí a i vše potřebné - roboty apod. Osobně nerozpočítávám váhu dle jakéhosi odhadu váhy porcí, protože si myslím, že to ani nejde. Každý dort je jiný, jinak váží korpusy - ještě k tomu jsou-li rozdílně naplněné a pak potah a zdobení. Čili výsledná váha může být gigantická třeba jen díky zdobení. Nevím, o jaký typ dortu se jedná, zda kulatý - jaký má být co do pater, ale pro 150 lidí bych osobně volila průměr spodního patra min. 50 cm. Otázkou pak je, jakým způsobem hodlají svatebčané porcovat, protože to, co jedna nevěsta nakrájí , může druhá udělat polovic (má-li větší dílky), nebo naopak. Zažila jsem, že jedna nevěsta krájela plátky úplně průhledné, že to téměř nebylo přes potah možné ukrojit...je to opravdu dost individuální a chce to dobře prokonzultovat s poptávajícím, abyste se dostala na  schůdný bod..

Back to Top