Téma diskuse

sníh do kremrolí

Dobrý den milé šikulky, jdu pro radu, jak na sníh do kremrolí. Běžně dávám na váhu bílku váhu cukru, ale někdy se mi stane, že mi sníh zřídne a vytéká mi z trubiček. Nejprve zvařím cukr na očko a pomlu liji do hodně našlehaných bílků a šlehám do vychladnutí.Potom to ještě stěrkou trocu protřu a pak plním a tak za 3h. mi to sedne a vytéká. Měla by jste některá radu jak na to? Mám dělat dost velký počet kremrolí pro kamarádku, která je dost kritická, tak mám strach, až se to stane , že mě pomluví. Moc dík

já šlehám sníh s cukrem nad parou,až je krásně lesklý,pak odstavím a ještě šlehám do vychladnutí,dělala jsem dort pivo a pěna jim držela dlouho,at se daříÚsmev

Johano 65 prosím můžeš mi napsat poměr cukru k bílkům ? Já dřív nad párou šlehala také ale z 10 bílků je to docela fuška, jtak to dělám na to očko, jenže jsem dřív měla nebělený krystal přímo z cukrovaru, ale nyní mi nechtějí po 10kg nechat tak kupuji ten bílý a asi to není ono Dík

Já šlehám taky nad párou,šlehám po pěti bílcich,i když mám třeba dvěstě kremrolí.Teď na sobotu jsem dělala 150 a šlehala jsem na pětkrát.Na bílek dávám 5,5dkg cukru.Zkoušela jsem ve větší nádobě větší množství,ale nějak se mi to nezadařilo.Tady to mám už vychytaný,ale taky se mi dřív stalo,že mi bílky povolily.Chystám se,že se musím naučit s tím cukrovým rozvarem,bylo by to rychlejší,ale zatím jsem se k tomu neodhodlala.Přijde mi,že nemám na experimentování čas

Jiťapo, nauč se to je to rychlé a až to vychytám s tím bílým cukrem tak to bude parádaÁno

když já pořád bojuju s nedostatkem bílků a tak mám strach,že když se mi to nepodaří,že je musím vyhoditSmútokSmútokSmútok,ale je to jeden z mých prvních úkolů,který se musím naučit...dělám hodně často kremrole ve velkém a moc by mi to pomohlo

Schválně jsem šla zvážit průměrný bílek od naší slepičky a má 30 g,takže 60 g cukru.Je to skoro to samé jak dává Jiťapa.Máme vajíčka různé velikosti,tak proto bílky vážím.S tím cukrovým rozvarem to musím vyzkoušet.

Já vařím taky sníh nad parou a bílky odvažuji.Na jeden díl bílků dávám jednou tolik cukru.Tak to dělávala mamka a přiznám se,že jsem ani nevěděla,že by snih mohl zřídnout.Spíš po několika dnech trochu vysychá.Většinou se to ale nestane,protože se trubky hned sní.

Zdenko52 takže tomu rozumím dobře, že třeba na 100g bílku dáš 200g cukru? A není to moc nacpané cukrem?

Rozumíš dobře,je to normální sladký sníh,který nezvodnatí.Dělám tak i pusinky  a ty zase krásně drží při sušení tvar.

také jsem četla, že se může přidak trochu kysaliny citronové na sražení sladkosti, děláte to také některá? Mě je  kyselina proti srsti tak jsem dala citron, ale aby tam byl cíti tak by ho padlo hodně, za prvé by naředil  sníh a za druhé při dnešních cenách citronů to leze do peněz.

Děvčata moc děkuji, za týden dělám ty kremrole tak dám vědět jak jsem dopadla

Janko ,ještě se vrátím k tomu řídnoucímu sněhu.Nasadilas mě brouka do  hlavy,jak se vlastně dělá správný sníh.Našla jsem to v knize-cukrářská technologie a tam je poměr 1:2.jedna třetina cukru se má ušlehat s bílky a dvě třetiny se mají svařit na 115 st.C a přilévat do ušlehaného sněhu.Pokud se sníh přešlehá ,začne časem řídnout a pokud rozvar nemá správnou teplotu,tak taky.Tak v tom je asi ten kámen úrazu.A jelikož nemám teploměr na rozvar,tak budu dál šlehat nad parou Chichocem sa

Mě poradila jedna stará cukrářka jak vyřešit teplotu,udělat si z drátku očko jako boblifuk a když se v tom očku udrží rozvar a foukneš do toho tak se vytvoří bublina a to má být dobrá teplota. Já se také pídila po správném postupu a recept od receptu se dávka cukru liší. Ale je pravda, že jsem to asi přešlehala jenže jak to odhadnout že už je to akorát? Někde dávají i cukr moučku, ale to jsem udělala jen jednou, bylo to jak voda ,čím víc jsem tam dávala cukru tím to bylo horší. Zajímavé je když si dělám kremrole jen tak pro nás ke kávě tak jsou výstavní a když to dělám pro někoho tak to stojí za .....PlačemUdělám to jak píšeš trochu šlehat s bílkama a zbytek rozvar, pak dám vědět. Děkuji za tipÁno

Holky, moje babča dělala krém ze šťávy z angreštového domácího kompotu a cukru, jen vyšlehala, krásně držel, kyselkavý, výborný.Bohužel babka není a recept si vzala sebou, ale jednou ho musím znova zkusit, jen tak od oka.Možná o něm nědko ví....

 

To jsi mi přimomněla.že moje babka šlehela bílek s najemno  nastrouhaným  jablkem, ale je pravda,ža jsme to hnad snědli jen tak ani to do ničeho neplnila, bylo to dobré, možná to vyzkoušímVeľký úsmev

já než začnu šlehat sníh tak jemně osolím a šlehám na od nejmenší rychlosti pdo té největší,ale přidávám ze začátku pomalu.A cukru  dávám na 10 dkg,bíků 20dkg cukru,pár kapek citronu můžeš klidně přidat.Mrkám

Když jsme u těch kremrolí máte nějaký obzvláště dobrý recepr? Já dělám 350g hl. mouky,250g másla 2 žloutky 200ml zakys. smetany ,špetku soli, spojím v těsto, nechám do druhého dne v lednici a potom dělám. Děkuji předemÁno

Já mám moc dobrý recept,ale je trochu víc pracný,dělá se ze dvou těst

15dkg hl.mouky

2žloutky

2lžíce vína

4lžíce vvody špetka soli

spracovat,až se těsto nechystá válu a dělá puchýřky

 

2.těsto

25dkg másla

10hl.mouky

Opět spracovat,první těsto rozválet a zabalit do něj druhé-máslové,dát do lednice,po půl hodině rozválet(asi na velikost utěrky),poskládat a znova dát do lednice.Po půl hodině opakovat.Nechat do druhého dne v lednici a pak teprve péct.Kremrole jsou krásně křehké,nalístované...bezkonkurenční

Děkuji za recept, ten také mám , měla jsem na mysli něco rychlého a dobrého při počtu 200ks kremrolí není čas na domící listové těstoPrekvapenie

tak já dělám hodně často 200kusů,protože je dělám na všechny oslavy a svatby v okolí,ale jiné bych nedělala,i kdyby byly seberychlejší,protože si myslím,že tyto jsou bezkonkurenčníVeľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmevprávě proto na ně mám takový odbytÚsmevÚsmevÚsmev

Prosímtě z kolika dávek zaděláváš na 200kusů, zkusím změnu a udělám to překládané těsto i když to moje se zakysačkou je také křehké a chutné a nedá tolik práce, Děkuji

Tak jsem si na zkoušku udělala z jedné dávky ty tvoje kremrole a je to tedy mazec.Smútok Téměř všechny se mi při pečení rozpletlyPlačem asi jsem je udělala silné, protože jich bylo jen 20,  takže se asi vrátím ke svému osvědčenému receptu, protože na chuti mezi tvými a mými není rozdíl jen v pracnosti. A nebo jsem kopyto a musím se ještě hodně učitChichocem sa Hezký denÁno

to mi je teda líto,ale je fakt,že se má člověk asi držet svého vyzkoušeného...jak budu mít čas,zkusím si ten tvůj a pak dám vědět, jk jsem dopala

Jiťapa, dělej je opravdu z másla maximálně z cukrářské stely, jednou jsem je udělala z hery a za nic nestály, ele máslo je máslo to nic nenahradí, pečou se tak na 180st. na horký vzduch a trochu déle než z listového těsta, já je vejcem nepotírám příjde mi to tam navícÁno

Nic jiného než máslo nepoužívám,dokonce mám vyzkoušeno,že na ten můj recept je nejlepší jihočeská madeta nebo Halíř.... takový ty levný másla nestojí za nic

Ok to máš pravdu obzvláště ty akční věci z toho jsem se už poučila,Halíř vyšel v testech másel nejlépe , ale u nás ho mají jen zřídkaÁno

Z dávky mám kolem 30kusů,takže tak z 7dávek,ale delám vždycky z 8-pro jistotu,nějaká se zlomí,nějaká připeče a hlavně potřebuju,aby nějaká zbyla,protože je milujem.Je to plno práce,ale moje kremrole jsou vyhlášeny :-) :-) :-)

Ještě mi prosím řekni když je mám na pátek zda je už ve střeru můžu upéct,ty moje dělám ten den,nebo večer předem, ale když je dojídáme třeba za týden tak jsou dobré, až na ten sníh tan jaksi trochu ubyde, ale toto překládané nedělávám tak nevím. Kámoška je chce na sobotu ,ale odveze si je v pátek a je to drbna tak aby to bylo ok. Moc díkHambím saHambím saHambím saHambím saHambím sa

když peču větší množství,vždycky dělám den dopředu a v den předání plním...mám ráda,když je sníh čerstvý...

 

já myslím že by to nevadilo,kremlole nejsou tak choulostivéÁno

Listový korpus z překládaného těsta má trvanlivost 5 dní. Trubičky s bílkovým krémem 2 dny. Můžeš si je upéct ve středu a pro jistotu naplnit bílkovým krémem ve čtvrtek. Já dělám  toto těsto:   

Tukové těsto- 100g hl. mouka, 250g másla. Do prosáté mouky rozdrobit máslo a pořádně prohnětat.                                  Vodánek -  200g hl. mouka, trošku soli asi 1/4 kl soli, 2 žloutky,1 lžíce octa, 8 lžíc vlažné vody, podle potřeby můžeš přidat. POSTUP: Připravíš si do misky 8 lžíc vlažné vody a přidáš 1 lžíci octa.                                                                        Prosátou mouku osolit, udělat důlek, do něj 2 žloutky. Podle potřeby zředit vlažnou octovou vodou. Řádně míchat            v míse. Podle potřeby můžeš přidat vlažnou vodu. Řádně prohnětat v hladké těsto. Dobře uhnětané těsto dělá puchýřky. Vodánek rozválet do tvaru čtverce a zabalit do něj tukovou kostku . Nechat 30 min. odležet v lednici. Potom těsto      obrátit vrchní stranou na pomoučený vál a vyválet do obdelníku, Na 4 krát složit. Dát na 30 min odležet do lednice. Těsto vždy balím do potravinářské folie. Tento postup se opakuje 3 krát. Hotové těsto uchovávat přikryté v ledničce,        nebo z něj můžeš péct hned. Trubičky se pečou při vysoké teplotě 200 stupních . Dopékat se můžou při nižší teplotě.    Prvních 10 min troubu neotvírat. Já peču při 180 - 190 stupních asi 20 min. Záleží na troubě. Před pečením potřít rozšlehaným vejcem.        SNĚHOVÝ KRÉM:    4 bílky,                                                                                                                                                                                         240g  cukr krupice,                                                                                                                                                                     Trochu vody,                                                                                                                                                                               1/2 vanilkového cukru.                                                                                                                               4 bílky vyšlehat s 80g cukru krupice v pevný sníh. 160g cukru krupice zalijem vhrnci vodou na nit. Aby byl cukr namočený. Pomalu svařit na 115 stupnů. Zvolna přilévat do Sněhu z bílků. Šlehat, ke konci zašlehat vanilkový cukr. Došlehat. Já šlehám dlouho až 15 minut. Pěna musí být hodně vyšlehaná dělá špičky.  To poznáš.  To je recept Na 30 kusů trubiček, kremrolí.   Sněhový krém také. Můžeš to vyzkoušet také. Atˇ se daří.SlnkoSlnkoSlnko 

Jitko1 já to tak dělám přesto mi občas ten sníh zřídne, ale jsem se dověděla z jistých zdrojů, že když je cukr na akci tak není tak kvalitní jako za normál. cenu, prý to nastavují škroben a to se pak nedivím, že to teče. Koupila jsem si obyč krystal polosvětlý tak uvidím. V pátek na to jdu pak dám vědět jak jsem dopadla. Hezký denSlnko

Takže ,dnes jsem odevzdala kramrole, racept jsem dala ten svůj a sníh podle Zdenky52 a Johany65 byly pěkné ,chutné a sníh se povedl jen jsem ho  vylepšila trochou citr. šťávoy, jan doufám, že si v trubičkách nesedne a nebudou poloprázdné. Děkuji za tipy a receptySlnkoKvietokBozkávamÁno

Ahoj, musím se přidat k názorům. Je prý dobré  šlehat bílky s cukrem ručně a nebo na nejnižší otáčky šlehače. Krém prý neteče . Ale nemám s tím zkušenost. 

Back to Top