Téma diskuse

Smartflex velvet

Milé cukrařinky,možná vám teď budu připadat jak trdlo Hambím saHambím saHambím sa ,ale chtěla bych poradit.Dnes jsem si poprvé objednala hmotu Smartflex a nevím jak s ní pracovat.Mám ji nejdříve nahřát v mikrovlnce aby se dala rozválet,nebo jak?Doteť jsem totiž používala jen roll decor a tato hmota byla oproti Smartflex měkká,takže se sní dalo ihned pracovat.Předem moc děkuji :)

kus uřízni a snaž se Úsmev ...mačkej, mačkej a ono to najednou povolí a už to bude OK...ten první dojem je děs a hrůza, ale uvidíš jak to najednou půjde dobře

taky jsem si ji minule objednala a přišla mi dost tvrdá,takže jsem hňácala a hňácala až byla měkká,jinak se s ní pracuje moc dobře Áno

Já byla taky vyjevená když mi poprvé přišla, byla jak kámen v kýblu Úsmev Šrábala jsme to lžící jako pako až jsem z toho měla puchýře. A pak jsem si tu přečetla názory a hurá, už vím jak na ní, potvoru Úsmev
Kýbl pobouchat ze všech stran pěstí, obrátit vzhůru dnem a skočit na něj Váľam sa od smiechu po podlahe hmota vypadne, kus odříznu a hnětu hnětu, až je z toho krásná vláčná hmota připravená na barvení a válení. A je naprosto úžasná. Chce to jen vědět jak na ní. Hodně zdaru! KvietokKvietokKvietokKvietokSlnkoSlnkoSlnko

taky po kýblíku skáču Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe až kolikrát chudák praskne Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev

já taky skáču na kyblíku by to povolilo a vylezlo ven Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

Staci uplne polozit kyblik dnem vhuru na uterku a pritlacit na dno dlani nebo kolenem,ne moc at se nepromackne a hmota povoli a nazvednutim kybliku krasne vyjede,pak urezu pilkovym nozem pozadovany kus hmoty a na 15 vterin dam do mikrovlnky.nasledne zpracuji co je treba..zbytecne netrapim ruce,mam jen jedny.

mě šla vyndat dobře akorát mi přišlo divný,že je to jak šutr :D ale jak to člověk prohněte fakt se s tím výborně dělá.Škoda,že není bezlepková :(

Pečeš bezlepkově? Já taky, skoro všechny dorty. Jsem v rodině sama celiak a když máme oslavu, chci si taky zobnout Úsmev

Pokud potřebuji větší kousek dávám také do mikrovlnky. Menší uhňácám v ruce.

vyborna hmota.. Kvietok

výborná nejen na práci, ale i na chuť...teď jsem koupila na ochutnání ještě příchuť jahodu a pomeranč Vyplazený jazykVyplazený jazykBozkávamBozkávam a obě mi chutnají ještě víc než mandle MrkámMrkámMrkám mňam KvietokKvietokSlnko

já měla taky tu jahodovou no mňam,je fakt výborná,hlavně ne moc sladká Áno

ahojky já dělám jenom se smartflexem a je super a já si vyndám kus a ten nakrájím nožem na plátky a pak už rukama jen prohnětu a je hned měkká opravdu se neboj a jak píší děvčata a do mikrovlnky bych to vůbec nedával .... at se daří Honza:o)

Tak mě kdysi poradila cukrářka, která má prodejnu, ve které Smartflex nakupuji, že ji mám dát na 10 sekund do mikrovlnky a dělám to tak pokaždé a pak se dá s ní dobře pracovat. Vůbec nic se ji nestane... Úsmev

jasne ze se ji nic nestane,je to jen urychleni prace,jak rikam mam jen jedny ruce,tim jak se nahreje je pak i lepe na barveni pripravena. Honziku ty jsi chlap,ty to mas v ruce ale my zeny s jemnyma rucickama to holt musime nejak vyresit.

Jani,když vím,že budu dělat dort,donesu si den předem kýblík do teplého prostředí,pak se snadnějí odřezávají kousky hmoty.Já po zlomení lžíce Váľam sa od smiechu po podlahe používám příborový nůž,po kouskách odřezávám,prohnětu třeba tři díly,pak dám dohromady, jde to rychle,takže se ani moc nenadřu-hodně zdaru Mrkám -je to super hmota,bude to velká kamarádka,uvidíš(sun) Srdce

Ahoj chci se zeptat jakou barvu muzu použit na smartflex,objednala jsem si barvu ve spreji ,je to dobry tah? Úsmev

barvou ve spreji můžeš nastříkat povrch dortu, na probarvení hmoty musíš použít gelovou nebo práškovou barvu

Dekuji moc

Ahoj všichni potřebovala bych pomoct. Mám doma taky tuhle potahovku a nejsem vůbec spokojená!!! Plačem Můžete mi prosím někdo poradit, co dělám špatně???
Potáhla jsem dort a do druhého dne byla potahovka potrhaná a při rozkrojení dortu byla úplně jako táhlý sirup. Záhyby nedržely a celá potahovka se mi na dortu rozpustila!!! Zlomené srdce Uvažovala jsem nad tím, že pistáciový krém, nastavovaý smetanou a pudinkem byl možná moc vlhký a potah moc tenko vyválený. Ale netvrďte mi, že v cukrárně s tím lidé pracují těsně před tím než to předají a pak je jim to jedno. Nedovedu si představit, že by někdo byl spokojený, když by si koupil dort a druhý den byl celý slizce rozplizlý.....
Může mi někdo poradit???? Díky

moc krému pod potahovkou a tenká vrstva potahovky...a třeba to všechno v kombinaci s velkou vlhkostí okolí dortu

já myslím že hlavní problém je ta smetana v krému....používám na potah jedině SMF a smetanový krém dávám pouze dovnitř dortu , okolo omáznu dort buď pudinkovým krémem nebo máslo rozšlehané s nutelou - stačí milimetr, dva na mantinel a NIKDY se potahu nic nestalo....takže já bych sázela na tu smetanu MrkámMrkámMrkámKvietokKvietok

Chce to hodne hodne maslovy krem:)

Vidím tam hned několik možných příčin.
1. pod žádnou potahovku nepatří krém obsahující vodu, tedy šlehačkový, tvarohový, smetanový a podobně, pouze pudinkovomáslový nebo máslový s kaší. Tento krém můžeš dát dovnitř dortu, ale určitě obmazat celý povrch dohladka krémem máslovým, nebo máslovopudinkovým, aby nepřišla hmota do styku s tím obsahujícím vodu.
2. Píšeš, že se potahovka trhá, to má dvě příčiny. Přímo pod potahovku nepatří žádná vrstva krému, pouze korpus zahlazený lehce krémem kvůli drobným nerovnostem. A druhou příčinou může být tenký potah, vyvaluj si placku raději na půl centimetru, když nemáš moc zkušeností, tak by se nic trhnout nemělo. Po vyrovnání boků dortů se potahovka ještě trochu natáhne a ztenčí. Také je silnější potah mnohem odolnější vůči případné vlhkosti v lednici, než tenky, který se pak může trhat a téct.
3. Potažený dort bys měla mít na místě, kde není vlhko. Lednice se nabízí, ale ta, kde teče po zadní stěně voda, samoodmrazovací, není vhodná, vlhkost z vody se táhne do potahu a ten vlhne. Je dobré mezi zadní stěnu a dort postavit desku polystyrenu, zapřít mezi dvě patra, aby se nedotýkala zadní stěny a dobře držela. Nebo aspoň silný karton třeba z krabice.

No,jak si to tady čtu,tak jsem si obědnala tuto potahovku,už mě neba vyrábět domácí marcipán,tak snad s tím budu spokojená i co se týče chuti Mrkám tak uvidíme Veľký úsmev

Back to Top