Téma diskuse

Smartflex

Milé cukrářky, prosím, poraďte. Zatím jsem vždy potahovala dorty pravým marcipánem. Teď budu dělat svatební, a protože chtějí čistě bílý, koupila jsem Smartflex velvet. Protože s ním nemám žádnou zkušenost, prosím o radu. Můžu pod potah použít pudinkovo-máslový krém nebo raději jen máslo s cukrem? Jak silně vyválet? A co v lednici - nepoteče? Marcipán vím, jak se chová, ale tady jsem v koncích. Děkuji

Nevím, jestli jsem ta pravá na rady, je tu mnoho zkušenějších cukrařinek, ale moje zkušenost se smartem je jen a jen pozitivní. Pracuji jen s ním, podmazávám pudinkovo-máslovým krémem, nutelou...jen ne šlehačkovým. Podmazávám jen slabě, aby se smart přilepil, žádnou velkou vrstvu. A vyvaluji tak na 3 mm. V lednici mi neteče, jen když dort pak z lednice vyndáš, nesahej na něj, orosí se a zůstaly by na něm ošklivé flíčky. Neboj, na vzduchu to orosení uschne. Určitě dostaneš hodně užitečnějších rad, ať se ti daří. KvietokKvietokKvietokSlnkoSlnkoSlnko

Ahoj , taky používám hlavně Smartflex velvet a můžu jen doporučit je pružný a skvěle se s ním pracuje. Pudinkovomáslový krém je pod něj v pohodě, taky vyvaluji na 3-4mm a podsypávám maizenou.Jen na začátku při vybrání z kyblíku je docela tuhý než se rozpracuje v rukách a pokud budeš barvit je lepší nabarvený nechat odstát do druhého dne - barva bude sytější. Snad jsem trochu pomohla. SlnkoSlnkoSlnko

Ja používam posledné dva roky jedine Smartflex, pod poťah dávam slabú vrstvu - "omietky" - trocha maslového krému vymiešaného s rozmrveným korpusom, ak máš zbytok krému pudingového, môžeš ho použiť, ale prihoď do neho kúsok masla, aby bol pomer masla voči pudingu vyšší a nemusíš sa báť ničoho. Robila som tak moju poslednú tortu - biela s kvetmi - na svadbu, dnu bol krém pudingový - 450ml mlieka, 150g cukru, vanilínový cukor,1 Zlatý klas, jedno maslo - chceli chuť ako má metrový koláč, do zbytku som ešte pridala maslo, rozmrvený korpus, tortu som viezla 50km kamarátovi - išiel na svadbu - v pohode prežila. Smartflex na svadobné vaľkám trošku hrubšie, ako na ostatné torty, ale nič sa nestane, ani keď budeš vaľkať na tenko, je chladno. Nikdy mi netiekol, nemusíš sa báť. Nech sa to darí SlnkoSlnko

Děkuji vám za rady, snad se podaří.

Back to Top