Téma diskuse

red velvet polít čokoládou

Ahoj šikulinky, tak jsem tu zase po delší době s prosbou o radu. Mám udělat né moc sladký dort k padesátinám. Byl by zájem o red velvet, ale nevím si moc rady s krémem z Mascarpone, zda není moc lehký a dort vydrží polití čokoládou. Ještě mám dort polít bílou čokoládou a to jsem nikdy nedělala, tak kdyby jste některá měla nějakou dobrou radu určitě jí uvítám. Ještě jsem si zkusila koupit čokoládovou hmotu, ale nevím, jak se s ní pracuje. Není to Smartflex s čoko příchutí, ale plastická čokoláda. Nemáte s ní některá zkušenost, jak se s ní pracuje, jak se válí, čím se příp. podsypává? Vím, že je to spousta dotazů, ale jsem z toho docela vystrašená, protože mi na tomto dortu hodně záleží, abych si neuřízla ostudu. Za všechny nápady předem děkuji.

Fórum: 

Ahoj terko1, red velvet je dosti drobivý a těžší korpus, ale i přesto jej i potahuji a také dle přání plním Mascarpone, které u potahovaných dortů spojím s rostlinnou šlehačkou, protože je stabilnější - samozejmně dělám krajní mantinely z máslového krému + krémem celý obmazat. Polití čokoládou bych zvolila připravit  Ganaš /čoko + šlehačka/ určitě to dort udrží - čokoládovou hmotou nepotahuji, ale asi podsypat. Hodně zdaru a trpělivosti

Jířo, moc děkuji za rady. Určitě zkusím ganaš, ale musím ho polít bílou čoko. Snad se to povede..

Back to Top