Recept

Red Velvet

Popis

Zhrnutie

Porce
Servings
Čas prípravy1 hodina, 30 minút
Čas vaření / pečení
Celkový čas1 hodina, 30 minút

Ingredience

250gramůhladká mouka
1čajová lžičkasůl
15gramůholandské kakao
120gramůzměklé máslo
1čajová lžičkavanilkové aroma
150gramůcukr krupice
2kusyvejce celá
240millilitrůpodmáslí
1polévková lžícečervená potr. barva
1čajová lžičkaocet
1čajová lžičkajedlá soda

Inštrukce

1. Mouku smíchejte s kakaem a solí. 2. Změklé máslo vyšlehejte šlehačem s cukrem, postupně přišlehejte 2 vejce a lžičku vanilkového aroma. 3. Podmáslí smíchejte s červ. barvivem. 4. Do máslové části postupně pozvolna šlehačem zašlehejte střídavě, smíchanou mouku a obarvené podmáslí. 5. Smíchejte sodu s octem, napění a hned ručně zamíchejte do těsta. 6. Teď už jen přelijte těsto do vymazané a vysypané formy a dejte péct na 180 stupňů na 50 minut. Připravte krém: Do mascarpone zašlehejte cukr a aroma, pak přilijte šlehačku a vyšlehejte na hladký pevný krém. Upečený vychladlý korpus prokrojte 1-2 podle výšky a namažte krémem a také povrch dortu, ozdobte dle vlastní chuti. Korpus nechte vystydnout, pak vyklopte a promažte krémem a dozdobte

Poznámky

[img_assist|nid=83588|title=Red Velvet - řez|desc=|link=node|align=left|width=100|height=83]Krém: 125 g Mascarpone, 2-3 lžíce moučk. cukru podle vaší chuti, 1/2 lžičky vanilk. aroma, 1 smatana ke šlehání - 200ml. Tyto suroviny vystačí na nižší kulatý dort forma 21 cm a výška 5 cm, viz. fotky. Red Velvet jde potáhnout marcipánem nebo jinou potahovkou, ale musí bý obmazaný máslovým krémem, slabší vrstvou.
Recepty: 

Komentáře

tento recept dělám taky a je fakt super - můžu doporučit :)

Před chvílí jsem dodělala,ale při vyklápění se mi roztrhnul.Je táák jemný,má to tak být?Jako že je hodně nadýchanej,opravdu sametovej.To roztrhnutí mě teda štve.No ale snad to půjde napravit.Jinak chu´tově mooc dobrej.

Jde o to, jak vyklápíte, měl by být vystydlý. Zatím se mi nikdy netrhnul. Slepte ho marmeládou nebude to vidět na řezu Úsmev

Holčiny myslíte,že když ho naplním šlehačkou a potáhnu Formixem,že se mi potah nerozpustí?

Taky ho delam a dost casto,bubu zapomela jsi v receptu na sodu je to 1 kavova lzicka!

Jsem slepouš, díky, už jsem opravila Úsmev

Úplně vystydlý musí být?Já ho vyklápěla lehce teplý.Takže tedy zkusím vyklopit úplně vystydlý.Jen ještě otázečka.Neovlivní to vyklápění také sprej na formy?Já vystříkávám vše(formy,hrnce,misky) sprejem a zdá se mi,že se to prostě odspodu pořádně nepropeče a je to pořád vlhký.

Všechno pečené vyklápím až po úplném vystydnutí a snažím se s tím nemlátit a moc nemanipulovat a vymazávám a vysypávám postaru, olej a hrubá mouka, spray nepoužívám, tak nemůžu radit, ale můžete ho péct déle, aby byl dobře upečený

Mám dotaz, dá se red velvet kombinovat i s jiným krémem než je tady uvedený? Ještě jsem to nezkoušela a nedovedu si představit jak to chutná, ale vypadá to parádně Úsmev

Určitě dá, tento krém je podobný máslovému s pudinkem, ale red velvetu svědčí jahody, to je výborná kombinace

Dobrý den. Chtela bych se zaptat, dal by se tento dort potahnout? Kolik kg potah hmoty bych potrebavola? Nikdy jsem to nedelala. Předem dekuji za odpoveď.

Back to Top