Recepty

Chybová zpráva

User warning: The following module is missing from the file system: localized. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /data/web/drupal7/includes/bootstrap.inc).

Špenátový dortík

Těsto-dáme na sítko rozmrazit a vykapat.Celá vejce šleháme s cukrem do husté pěny,pak přiléváme olej,stále šleháme.Postupně přidáváme špenát ,citronovou kůru.Stěrkou zapracujeme mouku s práškem d.p..Těsto dáme do d.formy 24cm s peč.papírem a v předehřáté troubě 190°C/horkovzduch. /175°C pečeme asi 45min.

Krém-Sáček s cit.želé smícháme s  vroucí vodou-necháme zchladnout.Mírně želírující tekutinu zapracujeme metlou do smetany se ztužovačem a vyšleháme na pevnou šlehačku.Plnění-zchladlý horní korpus seříznout a rozmělnit na posyp a korpus prokrojit 1-2x nakruhové pláty.Plníme postupně krémem ,libovolně vložte ovoce/jahody /a celý dortík pomažeme krémem a obsypeme rozmělněnými drobečky.Zdobíme sedmikráskami,meduńkou

Já dala krém z Mascarpone a šlehačky ,bez ztužovače ,jen cit.želé-ovoce kompot.meruňky

 

Perníčky po staru

Recept na perníčky bez kakaa a směsných přísad. Krásné voní a dají se z něj dělat chaloupky i menší jednotlivé tvary. Pokud méně upečete, je perník hned měkký, na chaloupky a větší tvary nechávám maličko déle péct, aby byly tvary k lepení a stavění pevnější. Používám jen mleté koření, perníčky jsou ak (dle mého) voňavější než z perníkových směsí. Nemusí se nechat odpočívat, můžete rovnou péct při 170°, horké ihned potírat rozšlehaným vejcem - budou se krásně lesknout. Jde i bezlepková varianta, z bezlepkové, mouky, směsi na bezlepkové pečivo a Jizerky.

Back to Top