Téma diskuse

problemy s montanou

Prosím poraďte kdo máte zkušenost s dostanou. Používám ji už 3roky pro její skvělou chuť. Občas a stále častěji se mi stává že se mi na dortu rozpouští. Je to k vzteku. Používám pod ní máslo-pidinkovy krém (250másla, 250pudink), dělám z něj i mantinely, lednici mám na plne pecky, na zadní stěně kartón, dort před potahem 10hod. v lednici a přesto se mi po pár hodinách začne potah rozpouštět....co s tím?

V lednici bys měla mit 6-8 °C ne ji mit zaplou na plne pecky. A za druhe je možné, že maš na tenko vyválenou montánu pak se topi. Měla by mít asi 4 mm a bude Oki.

pridaj kúsok masla do krému, ktorým obmazávaš tortu, na chuti torty sa veľa nezmení, tiež súhlasím s tým, že môžeš mať hmotu vyvaľkanú na tenko a že chladničku netreba dávať "na plné pecky", nech sa ti darí Slnko

ahoj, s montanou už taky dělám dlouho a letos jsem už byla jednou nazlobená, když se s ní vůbec nedalo dělat, ani ji zpracovat.Ale to bylo špatnou várkou, další šarže už ok. Ale je fakt, že tohle mě taky v poslední době zlobí. snažím se krém neobmazávat až úplně dolů k podložce, nechávám tam pár milimetrů, je to lepší. Jinak si ji nemůžu vynachválit.
Hezký večer.

Do krému na obmazání dávám méně pudinku a hustý,je to lepší.Potahuju jen s montanou a dělalo se mi s ní špatně jen když bylo velké vedro,to se trochu topila,jinak v pohodě,ani ji nenechávám silnou vrstvu.tedˇjsem koupila bílou ,budu zkoušet a červená byla super,mám ji na posledním dortu. Slnko

 Tak bílou montanu už nikdy,je to samá běloba a špatně se s ní potahuje,je pórovitá a na omak jakoby suchá,jedním slovem nespokojenost.SmútokSmútokSmútok

Také mně známá přemluvila ke koupi Bílé montany a za mně už nikdy více.Já tam cítím ten prášek,špatně se to barví,prostě nééééééé.Radší zůstanu u svýho vyzkoušeného.SmútokSmútokSmútokSmútokSmútokSmútok

taky mám s bílou špatné zkušenosti,jak píše Jaruška,už bych ji nekoupilaSmútok

Back to Top