Téma diskuse

Příliš hustá poleva

Dobrý den,
moc prosím o radu, co pořád dělám špatně, protože už z toho opravdu začínám být zoufalá. Už mi celkem hoří termín na předání cukroví, které jsem chtěla polévat bílou čokoládou. Peču spíš jen svátečně, pro rodinu a známé, tak moc zkušeností nemám. Před objednáním polevy z eshopu jsem důkladně pročítala diskuze a nakonec se bez váhání rozhodla pro hořké a bílé disky značky Master Martini, protože na tuto značku jsem viděla nejlepší reakce.

Už při snaze rozpustit tu hnědou čokoládu mi místo polevy tekly spíš nervy: rozehřívala jsem pozvolna nad parou, ale čokoláda byla tak hustá, že polévat by se s tím vážně nedalo. Tak jsem přidala kousek másla a v tu ránu mi čokoška zhoustla ještě víc, změnila barvu z tmavě hnědé na málem černou a celkově byla jakási krupičkovitá, jakoby sražená. Postupně jsem zkoušela snad všechny možné varianty: rozehřívat ve vodní lázni i nad parou, přidat máslo, přidat Heru, přidat Omegu (vše v tuhé i tekuté formě). V poslední fázi už jsem sáhla i po teploměru a teplotu vody přísně hlídala, aby se držela pod 50 stupni, ale výsledek vždycky stejný. :-(

Hnědou polevu jsem nakonec vzdala a nakoupila radši klasickou čoko na vaření (ta mi funguje bez problémů, ať s ní dělám "cokoliv"), ale s tou bílou polevou si vážně nevím rady, protože ty bílé disky MM se samozřejmě chovají úplně stejně jako ty hořké a s tabulkovými bílými čokoládami z obchodu mám zkušenosti snad ještě horší. Nemám možnost zajet někam do Lidlu nebo Globusu, ani tu nemáme v okolí žádný cukrářský obchod, a na objednání z netu už je pozdě. Pročítala jsem zdejší debaty týkající se  polev, ale mám pocit, že všechny rady už jsem vyzkoušela a stejně bez úspěchu. Zbývá už jen ten tip s rozehříváním v mikrovlnce, ale ten můj starý krám víc nefunguje jak funguje a celkově mikrovlnku nerada používám, tak nevím, jestli vás napadne ještě něco, co by mohlo zafungovat? :-/ Díky moc za jakoukoliv radu!

Ahoj a nemůžeš na polevu použít ganache? 1:1 hořká čoko + šlehačka nebo1:0,5 bílá čoko + šlehačka. U obojího je postup stejný. Čokoládu nalámeš do misky. Ohřeješ šlehačku 33% až začne perlit a přiliješ do misky. Chvilku počkáš a rozmícháš dohladka. Lepší, než polévat třeba lžičkou, je cukroví do polevy namáčet. Ať se Ti daří!!! Úsmev

Mě se nejvíce osvědčilo rozehřívat prostě v mikrovlnce, je to i nejrychlejší. Na zředění přidávám omegu určenou na polevy. Ale s bílou mívám problém, že je vždycky v té správné konzisteci jen chvilkuSmútok

Poslední dobou kupuji čokolády zásadně na MONACO INT. jak hořkou 58% malé kapičky, tak bílou 38%, pecičky, s polevami jsem nadobro zkončila. Vždy mi ubělaly to co tobě, nevím co do toho dávalí, ale bylo to vždy fiaskoPlačem. Také jsem hledala rady zde BozkávamTlieskamÁno. Rozehřeji čokoládu nad párou a zvlášť si rozpustím trochu Omegy na polevy a potom přimíchávám do roztavené čokolády. Míchám do hladka, když se to zdá být moc husté tak přidám tuk.Dělám to na indiány a  cukroví , jen na dorty a rolády dělá ganache 1:1 čokoláda : šlehačka. Ať se ti daříÁno

 

Holky, teda nevím, s čokoládou nekamarádím, ale s různýma barevnýma polevama na drobné cukroví jsem ještě problém neměla. Normálně rozehřívám ve vodě v kastrůlku zároveň s omegou. Tu omegu nakrájím hned do tuhé polevy a přidávám jí do požadované hustoty. Hlavně se to celé nesmí přehřít, to se potom všechno srazí. Na normální polití různých řezů používám čokobelu, bílou i čokoládovou. Krásně se rozehřeje i bez ředění, nemusí být na roztahování po dortě horká a hlavně se neláme při krájení. Dá se srovnat s ganachí, jen je vždy po ruce.

Ahoj cukrařinky. Recept na čokoladovou polevu jsem získala z knihy. 20dkg čokolady rozpustit přidat 5lžic oleje a 5lžic kakaa vymíchat do hladka. Na polevaní dortu raději přecedím. Dobře se s polevou pracuje je chutná a krásně lesklá.

taky jse si nevěděla rady s rozehřátím bílě čokolády a srazila se mi, pak jsem někde našla že obyčejnou horkou vodou se nesrazí, a ono to fakt fungovalo. At se daří Áno

Back to Top