Recept

Pravý Valašský frgál.

Popis

Zhrnutie

Porce
Servings
Zdrojrecept po mé prababičce
Čas prípravy3 hodiny, 30 minút
Čas vaření / pečení
Celkový čas3 hodiny, 30 minút

Ingredience

Inštrukce

1. Z droždí, mléka a části cukru připravíme kvásek a necháme vzejít. Pak jej i ostatní suroviny důkladně prohněteme a těsto necháme dobře vykynout. Pak ho rozdělíme na 5 bochánků a necháme dál kynout. 2. Každý díl těsta stejnoměrně rozválíme na kruh o průměru 30-32 cm. Lze použít i koláčovou formu, nebo si na pečicím papíru předkreslit kolo. 3. Po obvodu koláče vytvoříme 1 cm široký, vyšší okraj, který potřeme rozšlehaným žloutkem. Střed naplníme nádivkou, posypeme drobenkou a necháme znovu kynout. 4. Koláč pak vložíme na 20 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. 5. Hned po upečení potřeme okraje frgálu rozpuštěným máslem.Tip: Po vytažení z trouby lze okraje potřít také mlékem (těsto zkřehne) a střed pokropit přepuštěným máslem smíchaným s rumem (nešetříme).
Recepty: 

Komentáře

Mufinku díky moc za receptík. Moc se těšim až si je udělám

Back to Top