Téma diskuse

pravý marcipán

Děvčata synovec by chtěl svatební dort-bílá  a fialová, ale ne z potahovací hmoty ,ale z pravého marcipánu.poraďte značku a kde nejlépe objednat na 3 poschoďovým kolik bude spotřeba-30cm,20 cm a 10 cm. Aby byl pškně bílý . Jak se s ním pracuje?

Marcipán není bílý, pokud chce opravdu jen bílý je lepší smartflex nebo jiná bílá potahovka. Nevím jestli se dá marcipán přibarvit bílou, ale myslím, že to ne. 

pokud chce opravdu bílý,bylo tady napsáno kdysi-potáhnout pravým marcipánem a na to ještě slaboučkou vrstvou potáhnout smartflexem.Z mé hlavy to není,jen píši co jsem se tady dočetla,ale řešení by to mohlo být.Ať se daříÁno

Buď můžeš koupit zbytečně drahý, ale už bílý marcipán a nebo si marcipán obarvíš doma sama. Já si ho barvím i na bílo. Není to stejná bílá jako u fondánů, ale bílá to je. Podívej se ke mě do alba, mimo posledního s Annou a Olafem jsou všechny ostatní bílé z marcipánu :)

Já bych se přikláněla k dvojpotahu. Potahuji nejdřív marcipánem a pak na to slabě velvetem, dort je krásně bílý, hladký a chutná marcipánově. Jsem celkem odpůrce jakéhokoli bělení marcipánu, protože všechny druhy běloby - sypká i tekutá jsou poměrně agresivní chemikálie a na vybělení se jich do marcipánu musí přidat poměrně hodně. Je to znát i na chuti. Kupovaný bělený marcipán jsem nechutnala, ale slyšela jsem o něm, že je to chuťově taky někde jinde než nebarvený. Obarvení obyčejnými gelovkami chuť nemění, ale běloba ano.

 

Back to Top