Téma diskuse

Pomoc!!! Marcipán ze sojového mléka

Zdravím všechny cukrářky, nemáte někdo zkušenost s marcipánem ze sojového mléka? Klasické sušené nepřipadá v úvahu, jelikož je to pro alergické dítě (alergie na mléčnou bílkovinu). Moc děkuji za rady, už začínám být zoufala Plačem . Zkoušel jsem hmotu udělat ze speciálního sunaru, ale roztéká se. Dort mám na tuto sobotu, takže objednat hotovou potahovku už nestihnu.

No, já můžu pomoci jen receptem na jiný marcipán, dělala jsem ho jen jednou, protože je jen v podstatě z cukru a je příšerně sladký, ale jako nouzovka by ti mohla pomoci a mléko tam není.Recept: 60 ml studené vody, 110g medu, 900g cukru moučka, 1 a 1/2 lžičky mandl. aroma, vrchovatá lžíce čiré želatiny Dr.O.
Do hrnce dáme vodu, želatinu a necháme 3 minuty působit, zahřejeme jen tak aby se želat. rozpustila, přidáme med - nesmí se vařit! Pak přidáme aroma.Vzniklou teplou hmotu nalijeme na 700g cukru, zamícháme a pak podle potřeby, ale max celkem 900g cukru přidáváme. a zpracujeme. Ruce si ,,namýdlíme,, omegou, pak celkem měkkou a stále lepivou hmotu zabalíme do sáčku a necháme 6-10 hodin aby to ztuhlo venku na lince. A pak už pracujeme z hmotou jako vždy, ze začátku je tuhá, ale povolí. Je krásná na pohled, ale chuťově je to opravdu jen cukr...... Tak třeba ti pomůže..........:)))

Mě hned napadla varna. Tam mléko není takže by neměl být problém. Jediná věc ve varně která obsahuje mléko je máslo, ale to by se dalo nahradit margarínem a nebo 100% tukem ( já to tak dělám a ani margarín a ani 100% tuk není na chuti znát) .
A nebo jsem si teď v poslední době oblíbila domácí Rolled fondant, ten je také moc dobrý a je krásně bílý a navíc si ho můžeš ochutit nějakým ovocným aroma, naposledy jsem dělala s borůvkovým aroma a to byla panečku mňamka.

Je, a nemohla bys mi sem prosím napsat recepty? Moc prosím, jinak toho krtečka budu muset koupit plyšového. Díky moc Úsmev

Ahoj,můžu se zeptat na ten recept na domácí fondant?Já ho teď také používám,ale kupovaný. Dělá se s ním docela dobře, jen ho vždy musím trochu zahustit škrobem.Dík

Měla jsi si objednat pravý marcipán ,tam není laktoza.

mne tiež raz v začiatkoch zachýbalo sušené mlieko a pridala som sójové mlieko. Bolo to len na modelovanie - konkrétne zelenej válandy a kresla. Pridávam obrázok kde vidno v tom marcipáne také bledé bodky - hrčky. http://tortyodmamy.sme.sk/sites/tortyodmamy.sk/files/images/old/3/2/0/le....

Možno by som skúsila urobiť len trochu, či by to šlo. A nedalo by sa z jojo cukríkov urobiť mmf?

Budem Ti držať palce, aby to vyšlo.

Back to Top