Téma diskuse

piškotový korpus

Mám takovou prosbičku. Můžete mi prosím doporučit nějaký kvalitní jiný recept na piškotový korpus nebo zda přidáváte kypř. prášek či mi to vyběhne bez něj. Děkuji.

Fórum: 

Určitě bez prášku do pečiva. Dělám vždy podle tohoto receptu a nikdy problém nebyl, piškot je krásně vláčný a mechový. Kvietokhttp://kousekdortu.cz/piskotove-testo-zakladni/

Jani,já peču taky bez prášku do pečiva. Na jedno vejce dávám 4dkg cukru krupice a 4 dkg hladké mouky,olej od oka. Vajíčka dám na chvíli do teplé vody a pak šlehám teplá celá vejce s krupicovým cukrem do husté pěny. Těsně před došleháním cvrknu trochu horké vody a vypnu. Ručně opatrně zamíchávám mouku a nakonec dávám olej. Dám do formy a od středu roztírám až nahoru ke krajům. Při pečení krásně naskočí, je nadýchaný a nedělá žádné boule.

Mockrát vám děkuji, jak je vidět stále se mám co učit, zkusím to dělat tedy jinak a budu doufat, že se bude dařit.

Já dělám : 6 vajec a 130g cukru krystal - šlehám do husté pěny -opravdu dlouho, třeba i 15 minut, pak ručně zamíchám 170g hladké prosáté mouky a nakonec 35ml oleje. Tento poměr je na průměr 21 cm. Peču na 160 C asi 40minut. Je vždy super nadýchaný a dobrý. :)

Hmmm, podla mna kludne mozes aj s praskom do peciva, netreba to hned radikalne menit Úsmev , len daj menej teda alebo inej znacky, ja davam takmer cely na velky korpus a nikdy sa nikto nestazoval, drzim placeky Kvietok

já osobně si zvážím 4-5 vajec ve skořápce a takovou váhu dám i cukru a pak i stejnou váhu hl.mouky.ˇŠlehám prvně jen bílky s cukrem, pak dám žloutky a přisypávám hl.mouku a je to fajn

Znova som precitala tu predoslu diskusiu "zkazeny dort", ...nevsimla som si tu gramaz z Lidlu, to 30gramov si dala?? Prekvapenie ...ak hej, tak preto to bolo citit, to je nehorazne mooooooc prasku do peciva na take mnozstvo vajec, hmmm... ak budes davat klasicky od 6g do 12g, nemoze to vadit chuti korpusu, nech sa dari Kvietok

Back to Top