Recept

Piškotový korpus

Popis

Tento recept mám od tchýně.A velice jsem si ho oblíbila. Je lehký a dobrý.

Zhrnutie

Porce
Servings
Zdrojrodinný
Čas prípravy20 minút
Čas vaření / pečení
Celkový čas20 minút

Ingredience

ze 6 vajec sníh
6žloutků
24dkg cukru moučka
18dkg pol. mouky
ze 6 vajec sníh
6 žloutků
24dkg cukru moučka
18dkg pol. mouky
6 vajec
24dkg cukru moučka
18dkg pol. mouky

Inštrukce

Sníh ušleháme s trochou soli do tuha,postupně do něho zapracováme žloutky a cukr. A na konec jen vařečkou mouku. Já dám půl cukru a půl žloutků a šlehám šlehačem a potom přidám druhoupolovinu žloutků a cukru.
Recepty: 

Komentáře

Chichocem sa a kdepak je gramáž a počet vajec atd.?(giggle)

Děvčata a nespadne Vám to? Včera jsem pekla takový to korpus, dá se řící že tak to peče každý. A po upeče se mi propadl, nevím čím to je :( Těsto je krásně lehký,ale to propadání mě štve. KDe dělám chybu?

hm, taky koukám, že není(giggle) .......dělám totéž: na 6 vajec je 12 dkg polohr.mouky a 18 dkg mouč.cukru;-)
Postup stejný, jen vše opatrně vmíchávám vařečkou, aby mi sníh nespadl a piškot byl nadýchaný(sun) SlnkoSlnko

Tenhle piškotový korpus je asi tak nadýchaný že se ještě vznáší v oblacích(giggle) Chichocem sa ,dělám podobně 6 vajec , 13 dkg cukru krystalu , 13 dkg poloh.mouky a 1 lžíci oleja.A je krásně nadýchaný:-* BozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávam

Mě se taky propadl korpus :-/

Ahoj holky, mohla bych se Vás zeptat, nevíte, proč se mi neukazují ingredience? Nebo si o ně musím napsat, pokud je chci? Děkuji za odpověď. Zuzka

Back to Top