Recept

Piškotový korpus

Popis

Jednoduchý a dobrý korpus... a jediný, který se mi po všech možných pokusech s různými recepty povedl na 100% a opakovaně :-D

Zhrnutie

Porce
Porcie
ZdrojManželova maminka - výborná cukrářka...
Čas prípravy45 minút
Čas vaření / pečení
Celkový čas45 minút

Ingredience

5 vajec
200 g cukru
300 g polohrubé mouky
10 lžic horké vody
5 vajec
200 g cukru
300 g polohrubé mouky
10 lžic horké vody

Inštrukce

Šleháme 5 žloutků s 200 g cukru krupice, po chvilce přidáme 10 lžic horké vody vyšleháme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, malou část opatrně vmícháme do pěny. Pak postupně přidáváme 300g polohrubé mouky a velice opatrně ji vmícháme, nakonec zlehka vmícháme zbytek sněhu. Pečeme v mírné troubě. (předehřívám na cca 160-170 stupňů, peču cca 30 minut) (Podle velikosti vajíček může být mouky o 30 g méně. Na kakaový korpus nahradíme část mouky kakaem.) Vystačí na formu o průměru 26 cm. Na vyšší korpus můžeme zvýšit množství surovin v patřičném poměru. Foto postup: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=12308&user=13237
Recepty: 

Komentáře

Je to jistě ten nejlepší piškotový korpus na světě je mi teprve 12 let, a z vládl sem ho v pohodě!!!!pro mamku udělám cokoliv:-D

diky

Korpus se mi povedl, delala jsem jej z polovicni davky - bylo to na ovocny kolac s zelatinou Úsmev

Tak musím moc pochválit, korpus je fantastický a výborný, no a hlavně je rovný a ne jako vybuchlá sopka, takže díky moc Úsmev

Dobrý den,
potřebuji malou radu. Když jsem korpus vytáhla z trouby, byl cítit vejcema, jak když dělám míchaná vejce. Myslela jsem si, že je to špatnými vejci a šla jsem koupit do krámu jiné, ale i na druhý pokus mi korpus "smrdí" po vejcích i když vychladne. Nevíte čím to může být? Na potřetí to už zkoušet nebudu, uvidím až do něj dám krém a potáhnu marcipánem.

Děkuji za odpověď

Právě sem tvůj korpus dal do trouby tak jsem zvědavý jak výjde ale vypadá dost dobře

To zní dobře, vyzkouším Úsmev

Back to Top