Recept

Piškotový korpus

Popis

V míse vyšleháme celá vejce s 3 lžícemi horké vody, moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. K tomu pomalu přišleháme prosátou mouku s práškem do pečiva a solamylem. Pečeme na 180°C. Množství stačí do kulaté dortové formy 23cm, nebo na běžně veliký plech,kde těsto vylejeme na pečící papír a po upečení tak získáme 1 plát pro velký obdélníkový dort.

Zhrnutie

Porce
Servings
Čas prípravy45 minút
Čas vaření / pečení
Celkový čas45 minút

Ingredience

vejce
moučkového cukru
vanilkový cukr
polohrubé mouky
majzeny nebo solamylu
prášku do pečiva
lžíce horké vody
moučkového cukru
vanilkový cukr
vejce
horké vody
polohrubé mouky
Solamylu
prášku do pečiva

Inštrukce

Recepty: 

Komentáře

Tak taketo cesto som este neskusala, ja pouzivam klasiku kolko vajec tolko lyzic krystaloveho cukru aj muky a pol prasku do peciva, len to musim dat viac vajec. Zaujimalo by ma ako robis cokoladovy krem, ten je u nas najoblubenejsi, ja robim z vajicok slahanych v horucom kupeli, ale to je lete riskantne.

už jsem dopsala množství surovin, tak vyzkoušej. nedám na něj dopustit.
Kakaový krém dělám máslovo-pudinkový: 600ml mléka, 2 pudinky, 220g krystal. cukru, 1 vanilkový cukr + 2x 250g másla + 100g kakaa.

Napíšu ti do receptů, ale prosím později večer. Zatím pa.;-)

Zlomené srdceObjímamSlnkoKvietokTlieskamTortaPivoSlnkoPrekvapeniePlačemSmútokMlčímHambím saBozkávamVyplazený jazykMrkámVáľam sa od smiechu po podlaheVeľký úsmevChichocem saÚsmev

Gorolka prosím jak se chová korpus po upečení?Nemá tendenci se uprostřed propadat nebo zůstává rovný?Ať tak nebo tak určitě ho vyzkouším.Díky za receptík(sun)

Moc se ti omlouvám, že píšu až dnes. Nevěděla jsem, že se ptáš.(blush)
Korpus se nepropadá, zůstává krásně rovný. Jiný světlý nedělám, ani ten od Katky. Tento je rychlejší a krásně jemný. Budu ráda, když mi povíš, jak to dopadlo a jak se ti zamlouvá.;-) Bozkávam

Jé Gorolko to jsem ráda,že jsem se dočkala Tvé odpovědi.Při nejbližší příležitosti vyzkouším a určitě dám vědět.Dělám buď ten od Katky ale ten se mi poslední dobou po upečení uprostřed propádá a nebo jsem si teď oblíbila ten s MMB mramorovaný ten je taky super. Díky(flower) Slnko

Taky chci ten mramorový vyzkoušet, ale neměla jsem zatím příležitost a cizím si netroufnu. Ono je tolik věcí co bych ráda vyzkoušela, ale to by jsme se fakt už neunesli.(giggle) Slnko

Taky chci ten mramorový vyzkoušet, ale neměla jsem zatím příležitost a cizím si netroufnu. Ono je tolik věcí co bych ráda vyzkoušela, ale to by jsme se fakt už neunesli.(giggle) Slnko

Tak jak jsem dnes vyskoušela receptík a musím říct PARÁDA Tlieskam Korpus je fakt super lepší než ten od Katky.Určitě to nebylo naposled, jsem vážně nadšená Váľam sa od smiechu po podlahe takže ještě jednou děkuju Srdce

Ahoj, jsem v dortech úplný nováček a chci se pokusit vytvořit nějaký pro svého syna k 2 narozeninám. Tenhle recept se mi zdá jednoduchý a i finančně dostupný. Poradíš mi prosím tě jaký krém či náplň do něj mohu dát (je možné něco z kysané smetany a ovoce?) a chtěla bych ho zkusit pokrýt marcipánem (to zas ale asi nepůjde k ovoci co?) Za každou radu budu vděčná, děkuji Katka(blush)

ahoj,nezlob se, jen v rychlosti.... K tomuto korpusu se hodí jakýkoli krém. Já dělám máslovo-pudinkový. Pokud budeš chtít ze zakysanky, nebo tvarohový - obávám se, že ti to nepůjde obalit v marcipánu. Ne, že by se to chuťově nehodilo, ale že ti ten krém marcipán rozpustí. Prosím, zeptej se ještě děvčat, nebo pohledej v diskuzích. Pa,pa - musím letět.... Renata

Děkuji za odpověď a že jsis udělala na mě chvilku Mrkám KATKA

Ahojky pokud chceš plnit krémy ze šlehačky a zakysanky,nebo tvarohu..musíš dodržet tyto zásady.Potom můžeš klidně potáhnout marcipánema, nic nebude tát.Je tam fotopostup s receptem a návodem.Paaa Zdenka.
http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/dorty-s-postupy-a-recepty/dort-hrib....

Děkuji moc Objímam

Děkuji moc, hned se na to podívám, už ve čtvrtek má malej narozky...přemýšlela jsem, že udělám tu "varnu" kterou jsem taky tady vyhledala a spoustu z vás si ji chválilo, tak snad mi ta neudělá neplechu Mlčím marcipán totiž vyjde poněkud draze Smútok což jsem dnes zjistila - 500g za 165,- Kč (hotový v cukrárně)... ještě jednou děkuji a pěkný zbytek dne Slnko Katka

Zdeni a ten hříbek to jsi dělala ty? Chápu dobře, že když to celé potřu tím "mazáním " ze slaka, že mi na tom ten marcipán či varna bude dobře držet? Ještě tě požádám o radu, chci dělat něco jako hokejové hřiště - čím se dělají ty čáry a píše se jméno na ten dort? Nějakým krémem nebo se to modeluje z marcipánu? Děkuji za tvou trpělivost(flower) , jsem úplný nováček a tak o tom nevím vůbec nic...a jestli se mi podaří něco dovytvořit, pošlu foto Mrkám

Tady Gorolka - Renata Úsmev
Já jsem čáry na hokejovém hřišti dělala uváleným marcipánemm na "nudličky", nápisy taky dělám z marcipánu a třeba to logo klubu je malováno gelovými barvami den předem a pak jen na dortu položeno. Varnu jsem zkusila jen jednou zkusmo,nechutnalo nám to. Ale třeba Milu s ní dělá pořád a doslova s ní umí čarovat. Má nádherné dorty, perfektní potah a i ozdoby. No asi to má už vychytané. Mi se s ní bohužel nedařilo vůbec nic.:-(
Na foto se moooc těším.;-) Ahoj.(sun)

Renčo děkuji moc za radu jak se poprat s tím hřištěm Hambím sa , uvidím jak mi to půjde a děkuji moc i za názor na varnu, já ji nikdy nezkoušela a zkusím tedy něco jiného, asi to chce opravdu zkušenosti a já tedy raději vsadím na klasiku na které se snad nic zkazit nedá Pohoda zítra nakoupím ingredience a pustím se do toho Vyplazený jazyk ještě jednou díky a krásné předvánoční období Úsmev

Ano ten hříbek je moje práce a stránky jsou také moje dílko.Na hřiště už ti odpověděla Renatka.Já jen doplním salkovým klidně potřít, pod marcipán je v pohodě.A u nás také Varna nejede Milu s ním dělá divy,ale chuť je o něčem jiném..Jak píše Gorolka já ji také zkusila a děti prohlásily, hod to do koše.Asi jsme rozmlsané huby.Není nad mléčný marcipán.Každá z nás má svůj vychytaný recept.Ten můj najdeš s fotopostupem tady a tady.Spousta holek s ním dělá a jsou spokojený.
http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/marcipan-bez-driny
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=50094

Paaa a krásné pečení v předvánočním čase přeju Zdenka(flower) KvietokKvietok

Zdeni hříbeček je nádhernej a všechny dorty a dobroty, které jsem shlédla(clap) a znovu děkuji za odkaz, hned se jdu na to juknout a jak jsem psala Renče asi opravdu to chce zkušenost s varnou a tu já fakt nemám Chichocem sa tobě také krásné předvánoční svátky a určitě k vám oběma přijdu ráda pro radu Hambím saKvietok Katka Torta

Kačenko jak budeš něco potřebovat písni na mail.Tady kouknu sem tam.. nezbývá mi moc času,jsem navíc hlídací babička.Takže v jednom kole.Odpovím na všechno co budu vědět.Paaa Zdenka:-* KvietokKvietokKvietok

Dobrý den,
koukala jsem na vaše stránky a super Úsmev Inspirovala jsem se. Hledala jsem nějaký čokoládový dortík pro syna ke 3. narozeninám a vybrala jsem si na vašich stránkách. Také jsem se poučila o těch kouzlech s čokoládou, takže se těším na pečení :) Až bude hotov, což bude na Štědrý den, tak vyfotím a dám sem. Ještě jednou díky...

(cake)Ahoj, tak zase já...korpus mám upečený,vypadá nádherně...dělala jsem ho na plech a není moc vysoký cca 1,5 to už se ani nedá rozpůlit, že? Mlčím Dělám tedy dva že je mezi pomažu krémem. Měla jsem v plánu, že budu mít 4 pláty, ale to se mi asi ne,podaří je v půli rozkrojit? Nebo jo Prekvapenie ? Holky já jsem poděs co, nadšenej amatér Chichocem saTorta

Zlatíčko, to už asi opravdu nerozkrojíš. Mě byse to tedy určitě nepodařilo. Když se mi zdá, že je plát ze 4 vajec moc hrubý, tak další peču jen ze tří vajec. Musíš so to propočíst. Ono, když jsou vajíčka větší, tak opravdu ze tří stačí. Jinak na dort peču obvykle 3 pláty. MrkámSlnko

ahoj, chci péct už potřetří tenhle korpus, ale nepamatuji si kolik čeho a nyní se mi to nezobrazuje...prosím pomoc !!! díky
Už se mi zobrazily ..ufffffff

Prosím jaké jsou přesně ingredience a jejich množství?

Dobrý den, chtěla bych vyzkoušet tento recept, ale vůbec se mi nezobrazuje množství ingrediencí. Děkuji

Hezký den, nevím, proč mě to tu zlobí. :o(
igridience:
4vejce, 150g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce horké vody, 100g polohrubé mouky, 100g solamylu,půl prášku do pečiva. :o)

Moc děkuji za bleskovou odpověď.

vypadá to dobře Úsmev

Back to Top