Téma diskuse

Patrový dort

Ahoj curkařinky, jdu si pro radu :)
Jelikož mám za úkol 3-patrový narozeninový dort a tohle bude moje premiéra tak mám strach. Bude to menší dortík, rozměrově ještě nevím, jaké rozměry by jste mi doporučili když základní nejspodnější korpus bude mít cca 22-23 cm? A když bude horní korpus dost malý, potřebuje dort výztuhy aspoň na druhé patro, nebo bude stačit pořádně vychladit? Děkuji všem za rady :)

Fórum: 

Je to asi jen na tobě a pro tvojí jistotu, někdo nevyztužuje ani větší dorty pokud vím, já osobně jsem dělala vícepatrové jen párkrát a pro klid v duši je vždy vyztužila. Každopádně mi přijde těch 23 cm jako hodně malé na další dvě patra. Ony navíc jsou ty výztuhy i praktické pro krájení. Dort se krásně rozloží a krájí se jednotlivá patra zvlášť. A pro představu je ideální si to prostě namalovat, abys věděla o kolik menší dát každé další patro a mysli na to, že to ještě o krém a potahovku "naroste". Já si vždycky myslela, že mám dost velký rozdíl, ale po potáhnutí se zmenšil a už se mi to pak tak nelíbilo když ty rozdíly mezi patry byly moc malé.Kvietok

Ahoj, tyhle malé třípatráčky dělám celkem často... 24-17-10 průměr. Pokud budeš dělat máslový krém, není třeba vyztužovat teď v zimě. U šlehačkové, tvarohové apod, náplně je lepší dort vyztužit Úsmev

Ahoj, který dort máš 24-17-10 a pro kolik je asi lidí? Děkuji za odpověď.

 

Back to Top