Téma diskuse

Pařížský krém

Dobry vecer strasne moc prosim o radu... Zatim jsem delala pouze maslove kremy do dortu ale pani ktere mam ted pect dort si vyzadala cokoladovy slehackovy krem bez masla a ted nevim jak ho mam udelat aby to uneslo dort a nerozpadlo se to ... Poradite mi prosim ? Moc predem dekuji
Fórum: 

No a co udělat pařížskou šlehačku -  2x šlehačku 33%, 15 dkg cukru, 20 dkg čokolády, 10 dkg kakaa, 10 dkg 100% tuku. Smetanu, cukr a kakao svaříme (necháme minutku přejít varem). Odstavíme a přidáme tuk a čokoládu. Vše rozmícháme a necháme vychladit. Dáme do lednice a druhý den vyšleháme. Je trochu tužší než klasická paříž. Kvietok

Ak chce pani parížsky krém bez masla, zrejme aj bez akéhokoľvek tuku, teda by som volila parížsku šľahačku. Robievam ju často do tort, drží perfektne, len ju treba prevariť deň pred plnením, najlepšie 24 hodín a dobre vychladiť. Prevarím 250 ml živočíšnej 33% šľahačky a 100 g 52% čokolády a 1 polievkovú lyžicu (nie príliš kopcovitú) kryštálového cukru. Len čo zbadáš prvé bublinky, stiahni zo šporáka, nechaj vychladiť a daj do chladničky. Pred šľahaním môžeš pridať stužovač šľahačky, ale aj nemusíš, ja nedávam, maximálne v lete na 500 ml šľahačky jeden. Drží výborne, šľahám v nádobe, v ktorej som prevárala, môžeš si aj metličky dať pred tým do chladničky, ale ja to nerobím. Nech sa ti darí Slnko

mně se pařížský krém bez másla ještě nepovedl.....vždycky se mi zdrcne,dokonce i přímo koupená pařížská šlehačka v kelímku...ať šlehám rovnou z lednice nebo nechám chvilku odstát,dopadne to stejně.Smútok asi to bude rukamaPlačem...navíc mi přijde hodně lehký do potahovaného dortu.Takže já udělám vždycky máslový a nikdo si zatím nestěžoval.

Dôležité je mať šľahačku 33%, naozaj dobre vychladenú a neprešlahať ju. Sem tam som ju nemala v chladničke 24 hodín (nestíhala som), tak som ju strčila pred šľahaním do mrazničky, asi na 10 minút, možno troška dlhšie a vyšľahala sa super. Ja ju dávam v pohode do poťahovaných tortičiek, dokonca aj do 3D, pod poťah pridám do zbytku krému trocha masla a potriem, nikdy sa nič nestalo, dokonca som viezla šperkovnicu po takých cestách - necestách, že som sa sama divila, že prežila...Ja parížsku šľahačku robím pravidelne kamarátke každý rok k narodeninám, pod poťah dávam ganache, ona maslo v torte neznáša. Nech sa ti darí Slnko.

Timi ja večer uvarím a skoro ráno plním a je ok, alebo ráno uvarím a večer plním a tiež ok. nemusí byť 24 h v chlade. a nedávam do mrazničky len pri chladničkovej teplote.

Podívej se tady - http://kousekdortu.cz/ganache/. Použivám šlehanou ganache v poměru 1:2 (1 díl čokolády 52% z Lidlu a 2 šlehačky 33%) a když chci dort potahovat, tak používám 1:1. To je pak pěkně husté a nemám strach, že by mi to potah neuneslo. Samozřejmě pak ale dělám raději mantinely z máslového čokoládového krému. 

Aha super prave to ma jit do potahovaneho dortu... Ta ganache je co prosim? :-) jsem z toho trosku mimo ... :-) ta ganache je ta slehacka? A popripade kde to koupim :-)

Já jsem teď o víkendu dělala přesně jak píše Humlan. Dělám ho tak vždy. Ještě se mi nezdrcnul. Takže bych šla do tohoto.

Strasne moc vsem dekuji za cad a odpovedi :-) jste vsichni zlati :-)
Back to Top