Recept

Osvědčený korpus mramorový

Popis

Zhrnutie

Porce
Servings
Čas prípravy1 hodina, 30 minút
Čas vaření / pečení
Celkový čas1 hodina, 30 minút

Ingredience

150gramůpolohrubé mouky
150gramůhladké mouky
200gramůcukr krystal
5kusyvajíček
1šálekvody
1šálekoleje
1kusprášek do pečiva
1kusvanilkový cukr

Inštrukce

Ušlehejte žloutky s cukrem, přidejte vodu a olej, přišlehejte po částech obě mouky a vanilk. cukr s prdopečem. Vyšlehejte sníh z bílků a přimíchejte ručně do těsta. Na mramorování si oddělte necelou třetinu těsta a přidejte 2 lžíce kakaa, 2 lžíce mléka a 1 lžíci cukru moučkového. Do formy s vymazaným a vysypaným dnem po lžících nebo naběračkách střídejte obě těsta pravidelně a vrstvěte na sebe, udělají se kruhy světlé a tmavé a po upečení je korpus na řezu krásně mramorový,. Recept je na kulatou formu 21 cm.

Poznámky

http://www.bubu-dortiky.estranky.cz/fotoalbum/fotopostup-na-kulate-mramorovani/
Recepty: 

Komentáře

Bubu, pokud š znamená šálek, lze použít šálky různých velikostí, rovněž jakož i lžíci. Sama mám pol. lžíce tří velikostí a mám obavu zkoušet takovéto recepty.Přesto mám veliký zájem ten mramorák vyzkoušet. Nemohla bys to trošku upřesnit? Díky Míla

Ano š je šálek, tak to převedu na jiný poměr, tak dej 1/2 hrnečku na čaj ( 1/4 litrového ) a polévkovou lžíci mám jen jednu velikost, takže to ti neporadím, mám za to, že polévková lžíce je jedna velikost, prostě dej tu největší co máš. Konzistence těsta je jako na bábovku.

díky moc a lžíce mám opravdu hluboké, plitké a ještě po babičce stříbrné, které jsou ještě větší.Ještě ednou dík, hned ho letím vyzkoušet. Míla

Není zač, držím palce, ale myslím, že je tak jednoduchý, že se ani zkazit nedá :-)Stáňa

Back to Top