Téma diskuse

Orosený dort

Holky něj.rada aby nevlhla hmota po vyndání z lednice???? Používám smarflex,plním taky šlehačkou s mascarpone ale pod potah samozřejmě dávám máslový krém, dřív mi to dělalo taky, ale pak uschnul,ale teď to dělá nějak moc,zdobit ho je někdy o nervy....čím si pomáte, poraďte please :-) hlavně mám pocit že prostě neuschne ani po hodině na stole...

To je tím počasím. Dej zdobení a vraž dort do lednnice.Chichocem sa

Po koupení asi třetí lednice na dorty(monoklimatická,no-frost,s ventilátorem) zapínám v tomto počasí dvacetiletou calexu a potah je i hodinu po vyndání jak plechChichocem sa

absolútny súhlas, pred pár rokmi v podobnom počasí ako je teraz sa mi pokazila chladnička. V garáži máme asi tridsaťpäťročnú Calexku s drôtenými policami, do ktorej dávame alko a nealko keď grilujeme, po umytí som tam našupovala zákusky aj tortu - najlepšia chladnička na svete. Iba taký detail - nikdy nebola pokazená..

 

Já když dělám dort, tak místo, kde jej odkládám obložím ze všech stran kartonem (mimo vrchu) a nemám problém s vlhnutím :-)

No já to taky obložila pak kartonama :-) uvidím co mi řekne dotyčnéj pro koho dortík byl v pondělí, jestli to třeba neteklo,jinak taky máme starou lednici která se používá když se griluje,to je taky dobrý tip :-) dik holky

Taky dávám dort do staré lednice a na zadní stěnu dám slabou polystyrenovou desku

Holky, víte jakou myslím starou lednici? Tu, co nemá vzadu žádnou odpařovací desku, ale ještě tu mrazící schránku, kde se namrazí led a musí se odmrazit vypnutím lednice. Není stará 20 let, ale jak jsem se šla podívat na štítek, tak má 37. A taky jsem se šla podívat jak se točí el. hodiny když je zapnutá a ještě rychleji se mě protočily panenky, když jsem to viděla. Takže bude v provozu opravdu jen v nejnutnějších případech.

Ja ju mám zapnutú tiež len v najnutnejších prípadoch a aj to len na pár dní, možno dvadsať do roka, na spotrebe sa to nejako zvlášť nepodpísalo.

veru pravda stará ladnička no tiež už 2 roky mám jedno no frost a jednu nejakú len s trochu no frost a nedávam žiadne kartony ale ak je to na chvílu tak dám tortu do chladničky bez ničoho ak na dlhšie tak na tortu dám potrav. foliu a bez problémov

naučila som sa foliu dávať aj ked naplním a dám chladiť aj ked obtriem podkladom dám len trochu zatuhnúť aby stuhlo a potom dám foliu a je všetko v pohode.

Back to Top