Téma diskuse

opět Varna ???

SmútokSmútok prosím o radu,pokud se Varna při potáhnutí dortu jakoby trhá ale zároveň je jako měkká-ale není pružná,dá se to něčím vylepšít?Dělala jsem upravenou varnu ale stejně mi nepřijde pružná a na dortu jakoby puká.Poradíte mi prosím někdo???

Varna sama o sobě nikdy nebude pružná, protože neobsahuje žádnou složku, která by pružnost zajistila. Musíš se s ní naučit pracovat... při potahování ji nesmíš vytahovat...zkoušej, potahuj pořád dokola třeba kastrol a určitě se to naučíš. Případné praskliny se dají snadno zahladit.
Varnu je potřeba dobře propracovat, nechat uležet a před použitím znovu důkladně propracovat!

Kvietok děkuji za rady,ted sem potáhla dortík a ještě mi zbylo tak budu cvičit-třeba na to časem přijdu-moc díky Slnko

já s ní dříve taky pracovala a přidávala jsem si tam kvůli elastičnosti část želatinovky.

já do téhle taky dala želatinu-jak je tady recept na upravenou varnu a také mi to nejde a předtím sem dělala bez toho jen ten základní recept a přišlo mi že mi to šlo líp,ale asi je to o zkoušení a trénování,ale hodně mě překvapila ta chuť Torta -chutná více lidem než marcipán,s kterým teda je proti tomuhle radost pracovat-aspon pro mě,ale tohle vyjde super cenově a většina se sní a když ne,tak to není taková škoda Slnko

Back to Top